10x Groene tegels in de badkamer

De meeste badkamervloeren en -muren worden bekleed met tegels. Daar is een goede reden voor: tegels zijn onderhoudsvriendelijk en goed bestand tegen water. Bovendien zijn er allerlei leuke kleuren en ontwerpen om uit te kiezen. De meeste mensen grijpen terug naar klassieke kleuren, zoals wit, beige of grijs. Maar ik wil bewijzen dat er ook andere mogelijkheden zijn. Groene tegels bijvoorbeeld. Groene tegels in een badkamer kunnen erg mooi zijn. Neem maar eens een kijkje naar deze inspirerende foto’s.

groene tegels badkamer

Zoals bij elke kleur zijn er diverse kleurschakeringen. Bovenstaande foto toont een zachte, muntgroene tegelmozaïek. Dit patroon past perfect in het Scandinavische interieurdesign, zeker in combinatie met het blanke hout en de witte muren.

klassieke patroontegels groen in de douche

Verder zijn er allerlei stijlen mogelijk. Hierboven zie je een betegelde douche met een klassiek ontwerp. Deze douche zou er helemaal anders uitzien indien je voor een effen groene badkamertegel kiest.

fel groene tegel

Daarnaast kan je spelen met kleurintensiteiten. De eerste voorbeelden die we gezien hebben, waren vrij ingetogen. Maar bovenstaande badkamer toont het tegendeel. Hier gebruikt men een opvallende felgroene tegel met een glanzende afwerking. Minder subtiel, maar wel heel mooi.

groene metrotegel

Groen is een natuurlijke kleur die makkelijk te combineren is met andere kleuren. Wit werkt altijd, maar ook bruin, geel en rood zijn goede combinatietinten. Dat zie je op bovenstaande badkamervloer.

gifgroene tegels

Glanzende tegels reageren anders op licht dan badkamertegels met een matte afwerking. Houd hiermee rekening wanneer je een keuze maakt in de winkel.

vintage badkamer

Je hebt het al gemerkt: groene tegels kunnen in elke interieurstijl gebruikt worden. Modern, landelijk, retro … er zijn oneindig veel mogelijkheden. Groene tegels zijn dus altijd een alternatief dat het overwegen waard is.

klassieke badkamer

Wil je een creatieve toets geven aan je badkamer? Combineer dan tegels met verschillende vormen en formaten. Gebruik bijvoorbeeld een zeshoekige mozaïekpatroon op de muur en combineer dit met grote vierkante tegels op de vloer. Verder kan je spelen met legrichtingen (gelijk met de muur of er dwars op).

zeshoekige badkamertegels groen

Nog iets om over na te denken is de tegelhoogte. Ga je de volledige muur bekleden, of slechts de onderste helft. In bepaalde plaatsen heb je geen keuze, zoals in de douche, maar voor de rest van de badkamer kan je dit zelf kiezen.

 

Tip: badkamertegels plaatsen laat je best door een professional doen. Er zijn immers heel wat zaken die perfect uitgevoerd moeten worden om een goede waterdichtheid te garanderen. Waterinsijpeling kan namelijk voor problemen zorgen.

groene mozaiek

10 replies on “10x Groene tegels in de badkamer

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.