Een wellness badkamer maken doe je zo

Iedereen heeft nood aan een flinke dosis ontspanning. Wat is er dan beter dan een heerlijk warm bad? Of een deugddoende douche?

Tegenwoordig gaan veel mensen een stapje verder. Ze zien de badkamer niet louter als een functionele ruimte, maar als een echte home wellness.

Wil jij ook zo’n wellness badkamer? Dan mogen onderstaande zaken zeker niet ontbreken:

Een whirlpool bad

Het bad is ongetwijfeld het belangrijkste onderdeel van een badkamer. Hierop mag je dus niet besparen. Zeker wanneer je voor een echte wellness badkamer gaat.

Qua comfort gaat er niets boven een whirlpool bad. Dat is uitgerust met speciale air- of waterjets. Die masseren je lichaam van kop tot teen. Dat is altijd welkom na een zware werkdag.

Let goed op de grootte van het bad. Een model dat net iets te klein is, zit ook niet comfortabel. Je gaat dus beter een maatje groter.

bubbelbad whirlpool bad in badkamer

Sauna of Turks stoombad

Geen wellness badkamer zonder een sauna. Tegenwoordig zijn er al kleine modellen voor twee personen vanaf zo’n €1.200. Met hun compacte bouwvorm passen die zonder problemen in een bestaande badkamer.

Naast de traditionele Finse sauna kiezen heel wat mensen voor een infraroodsauna. Die gebruikt infraroodstralen, en heeft geen hoge luchtvochtigheid nodig. Ook een Turks stoombad of een stoomdouche is een mogelijkheid voor een wellness badkamer.

infraroodsauna in badkamer met vrijstaand bad

Sfeerverlichting

Wellness draait rond alle zintuigen. Daarom mag je het belang van verlichting niet onderschatten.

In een badkamer heb je dus twee soorten verlichting nodig:

 • Functionele verlichting
 • Sfeerverlichting

De functionele verlichting is vrij fel en gericht. Die heb je nodig voor doorsnee taken, bijvoorbeeld; tanden poetsen, make-up aanbrengen, haar stylen, enz.

De sfeerverlichting is wat zachter. Die moet vooral rust brengen en een gezellige sfeer creëren. Indirecte verlichting met RGBW-leds zijn hiervoor perfect geschikt. Die kunnen van kleur verander, zodat je ook een vleugje chromotherapie aan jouw wellness badkamer toevoegt.

indirect licht in de badkamer

Audio

Maak jouw wellness badkamer compleet met een audiosysteem. Zo geniet je van relaxerende sfeermuziek tijdens een ontspannend bad.

Je kan tijdens de bouw van de badkamer luidsprekers laten inbouwen in het plafond. Maar je kan evengoed opteren voor een draadloze speaker die je verbindt met het internet of je telefoon.

Diverse wellnessproducten

Er zijn nog een heleboel andere wellnessproducten om jouw badkamer aan te kleden. Zoals een voetenbad met massagefunctie. Of geurstokjes/geurkaarsen om een heerlijk aroma te verspreiden. En vergeet ook de gezichtscrèmes, badolies, conditioners en andere verzorgingsproducten niet.

moderne badkamer met ventilatierooster in plafond

Hoeveel kost een wellness badkamer?

Je vraagt jezelf misschien af; “hoeveel kost een wellness badkamer?” Spijtig genoeg is het onmogelijk om hier een vast bedrag op te plakken. Want de prijzen kunnen erg verschillen en zijn afhankelijk van verschillende factoren.

Maar we kunnen wel enkele richtprijzen geven:

 • Whirlpool bad: €2.000
 • Infraroodsauna 2 pers.: €1.500
 • Ingebouwde muziekinstallatie: €1.500
 • Verlichting: €1.100

Bovenstaande materiaallijst kost ongeveer €6.100. Maar er zijn nog andere kosten om rekening mee te houden. Zoals de werkuren voor de installatie of het uitbreken van de oude badkamer. En misschien heb je ook nieuwe tegels of badkamermeubels nodig?

Het is dus een goed idee om meerdere offertes op te vragen en te vergelijken.

One reply on “Een wellness badkamer maken doe je zo

 • badkamer schilderen

  Bij een badkamer denk je waarschijnlijk in de eerste plaats aan tegels, maar heb je er al eens aan gedacht om je badkamer te schilderen? Met de juiste voorbereiding en een vochtbestendige verf, kan dit perfect! Door bovendien een glanzende verf te kiezen, verkrijg je een glimmend en strak resultaat, dat makkelijker is in onderhoud dan gevoegde tegels.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.