Wandtegels in de woonkamer, waarom niet?

Muurtegels zien we voornamelijk terug in de badkamer. Of in de keuken als spatwand achter het fornuis. Maar heel weinig mensen kiezen voor wandtegels in hun woonkamer. Spijtig eigenlijk, want het resultaat kan verrassend mooi zijn.

Muurtegels in de woonkamer zijn ideaal als accentmuur. Denk bijvoorbeeld aan een gashaard waarvan de omkasting werd betegeld. Of een scheidingsmuur tussen de living en eetkamer met muurtegels.

muurtegels woonkamer

De tegels zorgen voor een variatie in texturen. Want doorgaans hebben onze muren een effen structuur (bepleistering of gipskarton). Dit contrast geeft de inrichting een unieke toets. Het brengt leven in de brouwerij.

ruwe wandtegels living eetkamer

Wie muurtegels in de woonkamer wil, heeft een overvloed aan keuze. Enkele voorbeelden:

  • Grote, vierkante natuursteen tegels
  • Glanzende metrotegels
  • Steenstrips
  • Houtlook tegels
  • Kermische zelliges

Kortom; er zijn verschillende materialen, vormen, formaten, kleuren en afwerkingen om uit te kiezen. Er is dus voor ieder wat wils, gaande van een matte mozaïek tot glanzend marmer.

haard bekleed met zwarte wandtegels

Ik raad wel aan om in de woonkamer geen al te opvallende wandtegels te plaatsen. Een accentmuur met felblauwe hexagontegels oogt op het eerste zicht misschien mooi, maar je wordt dit snel beu. Ga dus voor veilige keuzes op het vlak van kleuren (wit, grijs, antraciet, zwart…).

muurtegels woonkamer zwart marmer

Daarnaast is het een goed idee om slechts één muur met tegels te bekleden. Want als je de hele woonkamer met wandtegels voorziet, dan verliezen ze hun effect. Dat is teveel van het goede.

zwarte muurtegels achter de televisie

Tip: heb je muurtegels of steenstrips met een ruwe structuur? Dan kan je die nog meer in de verf zetten met een wandlamp. Het licht zorgt voor extra diepte.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.