Inspiratie voor je toilet inrichting

Bij het woord interieurinrichting denken we in de eerste plaats aan woonkamers, eetkamers en slaapkamers. Maar elke ruimte verdient een beetje aandacht. Zelfs het toilet. Er zijn namelijk een heleboel leuke ideeën voor de inrichting van je toilet. In dit artikel vind je alvast wat inspiratie.

Opbergruimte naast het hangtoilet

Tegenwoordig vinden we in de meeste woningen een hangend toilet. Dat ziet er niet alleen stijlvol uit, het is ook makkelijker tijdens de wekelijkse schoonmaak.

Een hangtoilet wordt op een speciaal frame gemonteerd, dat netjes wordt weggewerkt met platen in MDF of gipskarton. Meestal doet men dit over de volledige breedte van het toilet. Maar je kan deze ruimte ook anders benutten. In onderstaande foto heeft men bijvoorbeeld opbergvakjes voorzien. Dat is super handig om extra rollen wc-papier, handdoekjes of geurverspreiders in op te bergen.

inrichting toilet hang-wc met opbergruimte

Indirecte verlichting

De mooiste toiletten vind je waarschijnlijk in chique hotels en restaurants. Wat hun inrichting zo speciaal maakt? Simpel: de verlichting. De verlichting speelt een belangrijke rol bij de inrichting van een toiletruimte. Ze kan de aankleding maken of kraken.

Indirecte verlichting ziet er bijzonder stijlvol uit. Plaats bijvoorbeeld een vals plafond in het toilet met daarachter een ledstrip. Je kan ook de nis boven het hangtoilet accentueren met indirecte verlichting.

Tip: kies voor ledverlichting met een warme lichtkleur. Dat oogt veel gezelliger.

toilet met indirecte verlichting

Halfhoge wandtegels

Een toiletruimte met wandtegels van vloer tot plafond kan erg smaakvol zijn. Toch zijn halfhoge muurtegels het overwegen waard. Door te spelen met een sterk kleurcontrast accentueer je de hoogte van de kamer. Onderstaande foto is daar een mooi voorbeeld van. De witte muurtegels, toiletpot en lavabo vallen niet op, terwijl de messing accenten van de spiegel en het kunstwerk met de aandacht gaan lopen.

toilet met witte wandtegels vloer in cementtegels en blauwe verf

Behangpapier

Heb je al gedacht aan behangpapier in het toilet? Het resultaat is verrassend mooi. Het leuke aan behangpapier is dat er letterlijk duizenden kleuren en patronen verkrijgbaar zijn. Er is dus altijd wel iets te vinden dat bij je favoriete woonstijl past. Indien je kiest voor opvallend behang, houd je de rest van de inrichting best zo sober mogelijk. Ander oogt alles te chaotisch.

behangpapier in toilet

Decoratieve planken

Een toilet heeft beperkte afmetingen. Er is dus weinig ruimte voor decoratiestukken. Gelukkig is er een oplossing: wandplanken. Die kan je gebruiken om enkele praktische spullen op te zetten (bv. een geurkaars of toiletpapier), maar ook voor accessoires, zoals plantjes en kunstwerkjes.

toilet decoratie ideeen wandplank met plantjes

Wees creatief

Maar al te vaak opteren we voor veilige keuzes. Dat resulteert in een 13-in-een-dozijn-inrichting. Toon dus een beetje durf en ga voor een creatieve toilet inrichting, zoals het voorbeeld hieronder. De donkere mozaïektegels, messing spiegels, opvallende leidingen en retro waskommen maken van deze inrichting een echte blikvanger.

creatieve toilet inrichting

Toilet inrichting tips

Tenslotte nog een paar algemene tips voor de inrichting van je toiletruimte:

  • Is de ruimte aan de kleine kant, kies dan voor lichte kleuren en reflecterende materialen.
  • Een spiegel is een must-have. Dat mag gerust een opvallend designexemplaar zijn.
  • Je hoeft geen plafondverlichting te plaatsen. Wandlampen zijn een leuk alternatief.
  • Kies geen trendkleur voor het toilet of de lavabo. Die word je snel beu.
  • Decoreer met persoonlijke spulletjes, zoals familiefoto’s of knutselwerken van de kinderen.
  • Ook een krijtmuur in het toilet kan erg leuk zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.