7 Creatieve manieren om je tuin aan te kleden

Je tuin aankleden doe je waarschijnlijk met bloemen en planten. Toch zijn er nog een heleboel andere decoratiemogelijkheden die veel creatiever zijn. Hieronder vind je alvast 7 ideeën.

Spiegel

Binnenshuis is een spiegel het perfecte decoratiestuk om een ruimte groter te doen lijken. Maar dat werkt ook in je tuin. In het glas worden bloemen, struiken en bomen gereflecteerd, waardoor je tuin optisch vergroot. Een spiegel is dus perfect voor kleine stadstuintjes.

grote spiegel in tuin

Buitentapijt

Buitentapijten zijn speciaal ontworpen voor terrassen. Ze zijn extra sterk, uv-bestendig en kunnen gerust een regenbui weerstaan. Met een outdoor vloerkleed onder je terrastafel of tuinlounge creëer je meteen een gezellige sfeer. Het is ook een leuke manier om een accentkleur in je tuin te introduceren.

buitentappijt voor terras

Tuinposter

Heb je er al aan gedacht om je tuin aan te kleden met een tuinposter? Dat is een tuindoek met een eigen foto. Dat kan een print, quote of abstract ontwerp zijn. Een tuinposter tegen de omheining of je tuinhuis is een leuke blikvanger die ongetwijfeld voor jaloerse blikken van buren zorgt.

tuinposter tegen zwarte houten tuinafsluiting

Grillring

Een grillring zoals die van Feuerring heeft twee functies. Eerst en vooral als vuurschaal. Tijdens koele zomeravonden of een winterbarbecue is er niets zo gezellig als een knetterend houtvuur. Het leuke aan een grillring is dat je erop kan koken. De buitenste rand bestaat uit metaal. Wanneer die opgewarmd is door het vuur, kan je er vlees, vis of groenten op bakken.

grillring op terras

Hangstoel

Staat er een stevige boom in je tuin? Hang er een hangstoel in. Zo kan je lekker schommelen terwijl je van het goede weer geniet of een boek leest. Als je geen bomen hebt hoef je jezelf geen zorgen te maken, want er zijn ook staanders verkrijgbaar die op de grond rusten.

Lichtslinger

Van je tuin genieten doe je niet alleen overdag. Ook op een zwoele zomeravond is het buiten zalig vertoeven. Op dat moment komt sfeerverlichting van pas. Hang bijvoorbeeld een paar lichtslingers op. Die zijn super trendy. Witte lampjes of gekleurde lichtjes; de keuze is aan jou.

lichtslinger boven terrastafel

Minivijver

Je hebt waarschijnlijk niet direct zin om duizenden euro’s te investeren in een grote vijver met vissen. Maar dat hoeft ook niet. Zet simpelweg een minivijver in je tuin. Die is goedkoop, neemt weinig plaats in en vraagt amper onderhoud.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.