Een mini badkamer inrichten doe je zo

De badkamer; een plek waar je tot rust hoort te komen. De mogelijkheden bij een badkamerrenovatie zijn oneindig. De enige beperking is vaak de ruimte. Bij een mini badkamer is het vaak lastig om deze ruimte volledig naar eigen wens in te richten. Maar zelfs een beperkte oppervlakte biedt allerlei mogelijkheden. Hier zijn enkele tips om een mini badkamer in te richten.

Keuzes maken

Allereerst is het van belang om keuzes te maken voordat je begint met een badkamerrenovatie. Het is simpelweg niet altijd mogelijk om zowel een inloopdouche als een badkuip in een mini badkamer te plaatsen. Hetzelfde geldt voor een badkamermeubel met 2 wastafels. Schrap overbodige onderdelen van je lijstje om ruimte te creëren. Een mini badkamer met minder meubels en veel open ruimte doet namelijk groter aan dan een propvolle badkamer.

Glas en kleur

Met de juiste combinatie van glas en kleur voelt je kleine badkamer gegarandeerd een stuk groter aan. Veel glas zorgt ervoor dat er voldoende licht binnenkomt. De juiste kleuren reflecteren het licht en geven je een fris en ruim gevoel. Kies daarom altijd voor lichte kleurtinten. Voorbeelden hiervan zijn fris lichtblauw of warm pastel roze. Lichte tinten reflecteren het licht in je badkamer namelijk beter dan donkere kleuren, zoals zwart of rood. Daarnaast geven deze tinten het rustgevende gevoel waar je naar op zoek bent in een badkamer. Combineer deze kleuren met wit. Wit reflecteert namelijk meer licht dan iedere andere kleur. Daarnaast wordt wit gezien als schoon en helder – perfect voor deze ruimte dus.

De juiste verlichting

Helaas kun je niet 24 uur per dag beschikken over natuurlijk licht. Je doet er daarom verstandig aan om goede kunstverlichting aan te brengen. Kunstlicht kan, net als natuurlijk licht, een ruimtelijker gevoel creëren. Je kan bijvoorbeeld LED-strips met lichte tinten aanbrengen in de naden van je badkamer om de donkere hoekjes weg te werken. Verder is het een goed idee om meerdere inbouwspots te plaatsen. Hierdoor weet je zeker dat je gehele badkamer goed verlicht is.

Spiegels

Niets creëert meer ruimte dan een spiegel. Met een grote spiegel op de juiste plek wordt jouw mini badkamer optisch vergroot. Daarnaast reflecteert een spiegel, net als lichte verftinten, het licht in de ruimte. Dat creëert een gevoel van luchtigheid.

Slimme berging

Misschien wel de belangrijkste tip bij de inrichting van een mini badkamer: verberg zoveel mogelijk spullen buiten het zicht en leg zo min mogelijk spullen op de grond. Denk bijvoorbeeld aan speciale lades onder de badkuip voor de handdoeken, in de muur ingebouwde kastjes voor je toiletartikelen of een haakje om je wasmand op te hangen. Vraag je aannemer om deze onderdelen op maat te maken en creëer zo zeeën van ruimte in je nieuwe badkamer.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.