Heb jij al een strak landelijke badkamer overwogen?

Het grootste deel van alle badkamers is ofwel modern, ofwel landelijk. Maar wat als je deze stijlen met elkaar mixt? Dat lijkt misschien onmogelijk omdat er zoveel contrasten zijn, maar een strak landelijk interieur is wel degelijk een voltreffer. Ja, ook in je badkamer.

Wat is een strak landelijke badkamer?

Een strak landelijke badkamer heeft een minimalistische vormgeving met heel warme, natuurlijke materialen. Het is een combinatie van modern design en landelijke gezelligheid. Een doorsnee moderne badkamer ziet er soms wat kil uit door het overmatig gebruik van wit, terwijl een strak landelijke badkamer veel knusser oogt door het overvloedig gebruik van hout.

strak landelijke badkamer

Zo bouw je een strak landelijke badkamer

Hieronder vind je enkele tips om deze stijl naar jouw badkamer te brengen:

Vloer- en wandbekleding

Als vloerbekleding zou parket perfect zijn. Helaas is dat niet de beste keuze in een badkamer, omwille van de hoge vochtigheidsgraad. Gelukkig is er een oplossing; keramisch parket. Dat zijn houtlook tegels. Ze zien eruit als parket, maar zijn veel onderhoudsvriendelijker. Een grijze natuursteen kan natuurlijk ook.

In een strak landelijke badkamer worden de muren zelden volledig betegeld (uitgezonderd de douche en de ruimte rond het bad). Meestal worden ze afgewerkt met pleisterwerk of gyproc en nadien geschilderd in een witte of zacht beige kleur. Een structuurverf is zeker het overwegen waard. Die geeft de badkamermuren wat meer diepgang.

Een minimalistisch badkamermeubel

Laten we starten met het badkamermeubel. Je kiest best een kastje met eenvoudige lijnen. Kastdeuren met ingefreesde decoratieve krullen passen echt niet in deze woonstijl. Een model met vlakke deurtjes en een mooie metalen handgreep is een veel betere optie. Een rechte houten plank met daarop een waskom is een goed alternatief. Vooral voor kleine badkamers, omdat dit meubel veel opener en luchtiger oogt. Als de ruimte in je badkamer echt beperkt is, kan je ook opteren voor een toiletmeubel.

badkamermeubel met hout, steen en zwart metaal

Design hangtoilet

Een strak landelijke badkamer verdient een hangtoilet, liefst eentje met een modern design. Een klassieke toiletpot zou te oubollig zijn. Bovendien is een hangtoilet veel onderhoudsvriendelijker. Ook dat is mooi meegenomen.

Strakke kranen

Hoog tijd om het kraanwerk voor onze badkamer te kiezen. Probeer om een gulden middenweg te kiezen tussen klassieke kranen en echte design modellen. De meest eenvoudige ontwerpen zijn meestal de beste keuze. Geef je strak landelijke badkamer eventueel een extra luxueuze toets door mat zwarte of messing kranen te kopen. Die vormen een leuke blikvanger.

badkamer in strak landelijke stijl

Steellook douchescherm

Komt er een douche in je badkamer? Installeer dan een zwart steellook douchescherm, inclusief vakwerk. Zo’n douchescherm past perfect in de strak landelijke stijl. Het is opvallend, zonder dat het de rest van de badkamer gaat overheersen.

Metaalaccenten

Naast het douchescherm kan je nog andere accenten in zwart metaal voorzien. Denk bijvoorbeeld aan de omranding van een grote ronde spiegel, enkele kledinghaken tegen de muur of beugels voor legplanken. Ook de handgrepen van laden en kastjes mogen uit zwart metaal bestaan.

Stoere verlichting

Het laatste element van onze strak landelijke badkamer is de verlichting. Enerzijds kan je voor heel subtiele verlichting gaan, met bijvoorbeeld een handvol inbouwspots in het plafond. Anderzijds mag je gerust uitpakken met stoere armaturen, zoals metalen wandlampen naast de spiegel of een set hanglampen die boven het lavabomeubel zweven.

houten badkamermeubel dat op de grond staat met ronde spiegel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.