5x Decoratie voor fietsliefhebbers

Als fietsliefhebbers spendeer je waarschijnlijk heel wat tijd aan je hobby. Het is dus logisch dat je ook in je interieur een paar fiets-accenten wil leggen. Ben je nog op zoek naar inspiratie? Dan ben je aan het juiste adres. In deze blog vind je namelijk 5 leuke decoratiestukken voor echte koersfanaten.

Fietsgewei

In landelijke interieurs wordt wel eens een hertengewei tegen de muur gehangen als decoratie. Als fietsliefhebber kan je voor een fietsgewei kiezen. Deze wanddecoratie bestaat uit een zadel en racefietsstuur in de vorm van een gewei. Je kan dit online kopen, maar evengoed zelf maken met oude onderdelen. Dat is helemaal niet zo moeilijk.

fietsgewei met stuur en zadel als muurdecoratie

Fiets ophangen

Heb je net een flink budget geïnvesteerd in een nieuwe racefiets? Dan wil je hier waarschijnlijk mee pronken. Koop bijvoorbeeld een fiets ophangsysteem voor aan de muur om je nieuwe aanwinst te etaleren in de woonkamer, eetkamer of hal. Een fietsgewei kan ook dienst doen als beugel. Natuurlijk hoef je je huidige racefiets niet op te hangen als decoratie. Misschien vind je wel een leuk retro model dat als blikvanger in je interieur kan dienen.

fiets aan muurbeugel tegen de muur als decoratie in de woonkamer

Boekensteun

Er zijn heel wat budgetvriendelijke woonaccessoires voor fietsliefhebbers verkrijgbaar. Neem nu bijvoorbeeld deze boekensteun. Die is lekker goedkoop. Bovendien is het een iets subtielere manier om je favoriete hobby te integreren in je interieur dan een racefiets tegen de muur of een fietsgewei.

boekensteun in de vorm van een zwarte fiets

Metalen muurdecoratie

Muurdecoratie is altijd een leuke manier om een ruimte op te fleuren. Deze metalen wandkunst zal dan ook bij fietsfanaten in de smaak vallen. Het zwarte staal heeft een stoere, industriële uitstraling die een flinke dosis karakter geeft aan je bureau, eetkamer of woonkamer.

zwart stalen muurdecoratie fiets

Fietsposter

Wanneer we over muurdecoratie spreken, mogen we posters natuurlijk niet vergeten. Er zijn een heleboel prachtige fietsposters verkrijgbaar. Je vindt zowel vintage ontwerpen als heel moderne, minimalistische prints. Daarnaast kan je ook een iconische foto laten afdrukken en inkaderen. Groot of klein, in kleur of zwart-wit; de mogelijkheden zijn eindeloos.

vintage fietsposters ventoux en tour

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.