Een robuuste woonkamer boordevol karakter

De overgrote meerderheid van alle woonkamers zijn heel conservatief ingericht. Ze bevatten een grijs stoffen salon, een zacht tapijt en een houten tv-kastje. Saai! Wil jij liever iets anders? Een beetje karakter? Kies dan voor een robuuste woonkamer.

Tips voor een robuuste woonkamer

Zo geef je jouw woonkamer een robuuste uitstraling:

Betonvloer of verouderd parket

We starten onze inrichting bij de vloerbekleding. Voor deze woonstijl is een gepolierde betonvloer een uitstekende optie. Die doet meteen denken aan fabrieksgebouwen. Wil je toch een natuurlijk materiaal gebruiken, kies dan voor verouderd parket. Je kan de houten vloer manueel laten verouderen of kiezen voor gerecupereerde planken. De kleine imperfecties in deze vloer geven meteen een flinke dosis karakter aan je woonkamer.

robuuste woonkamer met betonvloer en cognac salon

Industriële zetel

De absolute blikvanger in de woonkamer is de zetel. Voor een robuuste woonstijl koop je een industriële zetel. Die heeft een lederen bekleding met een ruwe look en lage, bijna onzichtbare pootjes. Brede armleuningen maken het geheel af. Industriële zetels hebben doorgaans erg donkere kleuren, zoals zwart, donkergrijs en donkergroen. Maar ook de cognackleuren zijn erg geliefd.

industriele zetel groen leder

Salontafel met hout en staal

Ben je nog op zoek naar een salontafel voor je robuuste woonkamer? Kies dan een model met een zwart stalen onderstel en een boomstamblad. Dat sluit mooi aan bij deze interieurstijl. Je kan ook twee bijzettafeltjes in dezelfde stijl maar met verschillende hoogtes combineren. Dat is handig wanneer er volk langskomt, dan kan je de tafeltjes makkelijk verspreiden doorheen de living.

robuuste salontafel met zwart stalen onderstel en hout

Locker tv-meubel

Er zijn honderden verschillende tv-kasten verkrijgbaar. Maar voor een robuuste woonkamer verkiezen wij een metalen locker. Deze metalen kast herken je aan de kastdeurtjes die voorzien zijn van horizontale verluchtingsgaten – net als de lockers in een fitnesscentrum of een school. Zwart en grijs blijven de meest populaire kleuren, maar je kan ook voor een witte tv-locker kiezen als de woonkamer wat te donker wordt.

locker tv-meubel metaal

Robuuste accessoires

Decoratiestukken zorgen voor de finishing touch. In een robuuste woonkamer mag je gerust enkele ruwe, karaktervolle accessoires plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan stenen potten, een dierenschedel tegen de muur of metalen kaarshouders. Kies zoveel mogelijk voor hout, steen en metaal. Kunststof laat je best achterwege in deze woonstijl.

robuuste decoratie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.