Designthermostaat als Blikvanger

Tegenwoordig moet alles ‘design’ zijn: koffietoestellen, bijzettafels, fauteuils, tapijten … Ja, tegenwoordig moet zelfs een thermostaat er goed uitzien. Die saaie, witte bakjes aan de muur zijn niet meer van deze tijd. Daarom kiezen steeds meer producenten voor een thermostaat met een modern en opvallend uiterlijk.

nest designthermostaat

Als we over designthermostaten spreken, denken de meeste mensen onmiddellijk aan Nest. Het stijlvolle design van dit toestel werd ontworpen door Tony Fadell, een van de ontwerpers die aan de Apple iPod werkte. Deze slimme thermostaat mag dus zeker en vast gezien worden.

nest thermostaat

Wat meteen opvalt is de afwezigheid van knoppen. De Nest thermostaat heeft namelijk een aanraakgevoelig scherm. Daarnaast kan je de buitenste ring als draaiknop gebruiken. Tenslotte is er nog de bijgeleverde app, waarmee je via een smartphone of tablet het toestel kan bedienen. Handig, niet?

Nest is niet de enige designthermostaat. Er zijn nog andere merken die deze markt willen veroveren. Netatmo is er een van.

netatmo

Netatmo ken je misschien van hun weerstation. Maar enkele maanden geleden hebben ze een slimme thermostaat gelanceerd. Ook hier speelt het design een hoofdrol. De trendy behuizing werd ontworpen door de beroemde Franse designer Phillippe Starck. De gekleurde rand kan zelfs vervangen worden door een andere kleur. Zo kan je deze designthermostaat afstemmen op de rest van je interieur.

Zelfs Bosch heeft tegenwoordig een designthermostaat in zijn gamma: de Nefit. Hiermee won het merk de Good Industrial Design Award 2013, een van de belangrijkste design awards in de sector.

bosch nefit easy thermostaat

Is het de moeite waard om een designthermostaat in huis te halen? Puur functioneel gezien zijn ze niet echt een meerwaarde. Er zijn voldoende andere modellen die dezelfde (of zelfs meer) functies aanbieden. Maar als je op zoek bent naar een stijlvolle thermostaat die ook als decoratiestuk aanzien wordt, is zo’n designthermostaat wel interessant. Uiteraard speelt ook je budget een rol…

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.