Deens Designservies van Würtz

Hou je van de keramiekcollectie van Pascale Naessens? Dan zal je ongetwijfeld dit designservies van het Deense Würtz mooi vinden. Deze sets vallen op door hun pure vormen en subtiele patronen. Je kookkunsten zullen er niet op voorruit gaan, maar eten doe je ook met je ogen…

wurtz designservies

Aage en Kasper Würtz zijn de vader en zoon achter dit bedrijf. Ze zijn al jaren bezig keramiek en kennen dit materiaal als geen ander. Hierdoor kunnen ze een enorm hoge kwaliteit aangeven. Dat is waarschijnlijk een van de redenen waarom klasserestaurants als Noma voor dit designservies kiezen.

wurtz design keramiek

Het leuke aan deze collectie is dat ze volledig met de hand gemaakt wordt:

[blockquote]Würtz ceramics — typically made of stoneware, occasionally of porcelain — possess a leading-edge 21st century aesthetic, yet each piece is created completely by hand, using mostly ancient wheel-turning and glazing methods.[/blockquote]

wurtz denemarken

Saai is dit Würtz servies allerminst. Er zijn subtiele kleurovergangen en verrassende details. En omdat alles met de hand gemaakt wordt, heeft elk stuk een eigen karakter.

design borden en tassen

Spijtig genoeg is dit schitterende designservies nog niet te koop in ons land. Maar als je in Denemarken of Engeland bent, kan je wel een verdeler vinden. Meer informatie vind je op de Würtz website.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.