Jouw foto aan de muur op aluminium

In de tijd waarin wij meer digitaal doen ooit, is het extra leuk om iets fysieks te maken. Dit kan op verschillende manieren, maar het meest bekende is het afdrukken van een foto. Het is zonde om de foto’s alleen maar vanaf een schermpje van de camera of telefoon te bekijken. Kies de mooiste foto’s uit en laat deze schitteren aan de muur. Een unieke en blijvende herinnering aan de mooiste momenten. Veel gekozen materiaal hiervoor is het dibond. En dan specifiek het brushed aluminium. In deze blog lees je alles over dit bijzondere product.

Wat is dibond?

Dibond is een erg stevig plaatmateriaal dat zowel binnen als buiten bruikbaar is. Het materiaal bestaat uit drie verschillende lagen. De kern is een stevig kunststof genaamd polyethyleen. De beide zijden zijn afgewerkt met een stevige toplaag, waardoor er een ontzettend sterk geheel ontstaat.

Standaard is de toplaag wit, maar steeds populairder wordt de zogenoemde brushed variant. Deze is afgewerkt met een toplaag in geborsteld aluminium. Door de stoere en industriële uitstraling past dit naadloos in de meeste interieurs van tegenwoordig.

dibond foto doorsnede

Waar kan je dibond voor gebruiken?

Dibond is een veelzijdig product. Het is vooral populair om gevelreclame, naambordjes of foto’s op te drukken. Het materiaal kan ook zonder problemen buiten gehangen worden, mits er UV- en waterbestendige inkt gebruikt wordt.

Een dibond print past dus overal: in de woonkamer, eetkamer of kinderkamer, maar ook op een terras of balkon. Heb je dus nog ergens vakantiefoto’s liggen en doe je er niks mee? Dan is dit een mooie oplossing voor jou.

dibond foto op aluminium boven lichtgrijze sofa en zwarte staanlamp

Tips voor de perfecte dibond foto

In principe is alles drukbaar op dibond. Toch zijn er een paar belangrijke tips die wij willen meegeven als je een foto op aluminium wilt laten drukken.

De basic witte variant is daarbij vergelijkbaar met een wit printerpapier. De kleuren van het beeldscherm komen nagenoeg hetzelfde op dibond. Voor een foto op aluminium is dat net even anders. Door de specifieke metaalachtige uitstraling kunnen kleuren iets anders uitkomen. Hierbij een aantal tips hoe je het maximale uit jouw foto op aluminium haalt:

  • Zwart-wit. Door gebruik te maken van enkel zwart, wit en grijstinten, komt het materiaal maximaal naar voren. Wit is geen drukkleur. Hierdoor zal alles wat wit is onbedrukt blijven. Hier zie je dus het materiaal, onbedrukt. Dit zorgt voor unieke uitstraling en de foto iets extra’s.
  • Geen achtergrond. Klinkt misschien gek, maar door geen achtergrond te gebruiken komt de rest van de foto extra sterk naar voren. Heb je geen mogelijkheid om een losstaande afbeelding aan te leveren? Kijk dan of een witte achtergrond mogelijk is. Het effect is daarbij namelijk nagenoeg hetzelfde.
  • De juiste foto. Er zijn weinig foto’s die niet mooi uitkomen op het aluminium, maar er zijn wel foto’s die extra mooi woorden. Hierbij past de foto bij het materiaal. In dit geval kan je denken aan industriële foto’s. Gebouwen, stadsgezichten of bijvoorbeeld ook auto’s zullen net dat beetje extra krijgen.
  • Wees voorzichtig met mensen. In verreweg de meeste gevallen zal dit geen probleem opleveren. Maar zeker met close-ups waarbij de ogen goed te zien zijn, is het belangrijk dit goed na te kijken. Zoals eerder gezegd, wordt wit niet geprint. Een groot deel van je oog is wit. Dit kan uiteindelijk voor aparte effecten zorgen met de gedeeltes die net niet wit zijn.
  • Zorg voor een kwalitatieve foto. Het klinkt misschien als een open deur, maar zonder een goede foto verkrijg je geen mooi eindresultaat. Bekijk vooral de resolutie op een eventuele drukproef goed. Met een slechte resolutie zal je geen scherpe foto zien maar voornamelijk blokjes en pixels.

Dit zijn een paar tips die je kunt gebruiken. Maar ga vooral zelf aan de slag en bekijk wat je mooi vindt. Eén ding kunnen wij je wel verzekeren: met een foto op aluminium haal je een echt pronkstuk in huis. En je geeft tegelijkertijd jouw mooiste foto’s de aandacht die ze verdienen. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.