DIY: Hippe Hangende Bloempotten van Koper

Eén ding is zeker: koperen accessoires zijn hipper dan ooit. Dit warme metaal heeft een prachtige lichtreflectie en zorgt voor een gezellige sfeer in huis. Trendsetters hebben dus al lang koperen vazen, schotels en andere decoratiestukken in hun huis. Jij ook? Of steek je liever zelf de handen uit de mouwen? Want dan hebben we dit toffe DIY project voor jou!

Roxy Taghavian van Brit.co maakt namelijk zelf hangende bloempotten van koperen buisjes. Let wel op: deze hangende bloempot is enkel geschikt voor epifyten (planten die geen voedingsbodem nodig hebben). Vraag dus even aan je plaatselijke bloemist welke planten hier geschikt voor zijn.

materiaal bloempot maken

Benodigdheden

  • Dunne koperen buizen
  • Een bolletje koord
  • Juweeldraad
  • IJzerzaag
  • Verstekbak
  • Lat of meetlint
  • Schaar
  • Kniptang
  • Speld

Instructies

1. Gebruik de ijzerzaag en de verstekbak om de koperen buizen op maat te zagen. Je hebt 3 stukken van 30 cm, 3 stukken van 8 cm en 3 stukken van 9 cm nodig.

zelf bloempotje maken

2. Snij drie stukjes koord af van ongeveer 60 cm. Bevestig de koord aan de speld en haal ze door de buizen: eerst het stuk van 30 cm, dan het stuk van 8 cm en tenslotte de buis van 9 cm lang. Doe dit voor de drie stukken koord.

koperen bloempot diy

3. Neem een stukje juweeldraad, haal dit door de koperen buis van 8 cm en verbind dit vervolgens met de andere buizen van 8 cm. Zorg ervoor dat er een buis van 30 cm hangt op elke hoek, zodat je een piramidevorm kan maken.

koperen planthouder

4. Trek de koordjes aan totdat ze lichtjes gespannen zijn, zodat de planthouder zijn vorm behoudt. Maak tenslotte onderaan en bovenaan een dikke knoop. De rest van het koord onderaan mag je afknippen.

eindresultaat project

Ziezo, jouw zelfgemaakte hangende bloempot van koper is helemaal klaar. Nu moet je hem enkel nog ophangen en er een plantje in plaatsen (vergeet niet om voor een epifyt te kiezen). Het is best om deze planten om de 2 weken even in water te zetten, zodat ze toch voedingsstoffen kunnen opnemen.

detailfoto

One reply on “DIY: Hippe Hangende Bloempotten van Koper

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.