8 Manieren om een Bloempot te Versieren

Elke woning heeft planten nodig. En elke plant heeft een bloempotje nodig. Ben je die saaie, bruine bloempotten beu en wil je eens iets anders? Dan moet je snel een kijkje nemen naar onderstaande DIY-projecten. Hiermee kan je in een handomdraai een bloempot versieren en een nieuw leven geven – erg leuk om in het weekend te doen. Zelfs de kinderen kunnen helpen!

1. Zwart met witte stippen

Op een rode paddestoel, vol met witte stippen … De rode kleur werd bij deze bloempot vervangen door zwart, maar je kan eender welke tint gebruiken. In plaats van stippen kan je ook andere vormen gebruiken, zoals vierkantjes of driehoeken.

versierde bloempot

2. Bloempot met goud

Hou je van glitter en glamour? Geef jouw bloempot dan een luxueuze uitstraling met een laagje goudverf. Je kan zowel de onderkant van de bloempot als het schaaltje onder handen nemen.

gouden bloempot

3. Gekleurd randje

Je hoeft niet de volledige bloempot te schilderen. Simpelweg het bovenste randje een kleurtje geven is vaak voldoende. Less is more, weet je wel. Dit is ook leuk als je een groep van bloempotten maakt in verschillende tinten.

bloempot versieren met verf

4. Handgeschilderd patroon

Voor de doe-het-zelvers die op zoek zijn naar een leuke uitdaging, kunnen we dit patroon aanraden. Het ziet er misschien ingewikkeld uit, maar het is verrassend eenvoudig. Probeer het zelf en vergeet niet om het resultaat te delen op onze website!

bloempot met patroon

5. Zwart-wit vormen 

Niet iedereen houdt van flashy kleuren. Als je het liever subtiel houdt, gebruik je best een zwart-wit kleurenschema. Gebruik zwarte verf om hippe patronen en tekeningen op een witte bloempot te schilderen. Mooi, maar stijlvol.

zwart-wit bloempotten diy

6. Bloempotten in een jasje

Tot hiertoe hebben we vooral verf gebruikt om bloempotten te versieren. Maar je kan ook behangpapier of stof gebruiken. Kies voor een speels patroon om van jouw planten echte blikvangers te maken.

bloempot versiert met stof

7. Bladgoud of goudspray

Ook met behulp van een beetje bladgoud of goudspray kan je een eenvoudige bloempot pimpen. Dat is snel, makkelijk en goedkoop. Het is een leuke manier om oude bloempotten een tweede leven te geven.

versierde bloempot met goudspray en bladgoud

8. Visgraat patroon

Ok, dit DIY-project vraagt een beetje meer voorbereiding, maar het resultaat mag gezien worden. Dit is eigenlijk een van mijn favoriete versierde bloempotten. Tijd om de handen uit de mouwen te steken!

bloempot met geel visgraat patroon

One reply on “8 Manieren om een Bloempot te Versieren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.