Indoor Stoop Combineert Trapje en Ladeblok
Previous
RANDOM
Switch Port Combineert een Bord en een Schakelaar
Next
interieur

Maak Zelf een Kapstok van Takken

by kevinoktober 29, 2014

Een kapstok kan in allerlei kamers gebruikt worden – in een inkomhal om jassen aan te hangen, in de badkamer voor handdoeken en zelfs in een kinderkamer. In elke woonwinkel zijn verschillende kapstokken te vinden. Maar is het niet leuker om zelf eentje te maken?

Wat je voor dit project nodig hebt:

  • Houten planken
  • Dikke takken
  • Schroeven (of houtlijm)

Eerst en vooral moeten we de planken voor het kader zagen. De grootte kan je volledig zelf bepalen. Je kan dus zowel een klein vierkant kapstokje maken als een groot langwerpig model.

kapstok van takken

Van zodra je alle planken gezaagd hebt, kan je ze aan elkaar bevestigen. Gebruik hiervoor de schroeven of een sterke houtlijm.

diy kapstok

Hou je niet van de kleur en structuur van de houten planken? Dan kan je het kader een kleurtje geven. Gebruik een subtiele kleur of een opvallende tint, de keuze is aan jou.

diy project takken

Daarna is het tijd om de takken te selecteren. Zorg ervoor dat de takken genoeg zijtakken hebben om als kapstok te dienen. Meet daarna de binnenkant van het kader en zaag de takken op maat.

zelfgemaakte kapstok met takken

Tenslotte maak je de takken vast. Hiervoor kan je opnieuw schroeven of houtlijm gebruiken.

diy projecten

Ziezo, jouw nieuwe kapstok is klaar. Veel plezier ermee!

kevin
Beheerder van woonmooi.be en een interieurfanaat met een hart voor modern design. Contacteer mij via de contactpagina voor vragen of opmerkingen.

Leave a Response

Fonts by Google Fonts. Icons by Fontello. Full Credits here »