Inspiratie: Trappen met Ingebouwde Boekenkasten

Heb je een uitgebreide boekencollectie en heb je te weinig ruimte om alles op te bergen? Dan is het misschien een goed idee om van je trap een boekenkast te maken. Zo kan je de ruimte optimaal benutten. En het geef je een goed excuus om een paar nieuwe boeken in huis te halen.

Een ingebouwde boekenkast kan ook erg mooi zijn. Neem maar eens een kijkje naar onderstaande voorbeelden:

trap-boekenkast-1

Bovenstaande trap is een echt pareltje. De boekenkast wordt perfect geïntegreerd in de treden. Bovendien wordt de ‘verloren’ ruimte onder de trap op een creatieve manier ingevuld.

trap-boekenkast-2

Ook de leuning/borstwering van een trap kan je gebruiken om boeken in op te bergen. Op deze manier kan je jouw bibliotheek nog verder uitbreiden.

trap-boekenkast-3

Nog een mooi voorbeeld van een trap met een ingebouwde kast. Het leuke aan dit voorbeeld is dat de vakjes allemaal een verschillende grootte hebben. Dit zorgt meteen voor een speelse uitstraling.

trap-boekenkast-4

Volgens mij is dit de droom van elke boekenliefhebber. Bovenstaande trap is perfect om met je uitgebreide collectie te pronken.

trap-boekenkast-5

Deze witte trap is bijna onzichtbaar. Er is namelijk zowel een boekenkast verwerkt in de trap als in de wand erachter. Het resultaat is subtiel, stijlvol en praktisch.

trap-boekenkast-6

Zie je jouw boekencollectie al pronken in deze kasten? Ik alvast wel! Ook hier gebruikt men vakjes in verschillende grootten om het geheel minder saai te maken.

trap-boekenkast-7

Nog een leuk idee: je kan zelfs de ruimte onder de treden gebruiken om boeken in op te bergen. Zorg er wel voor dat de boeken niet te hoog zijn, anders ben je bekaf als je boven aan de trap bent.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.