DIY: Kerststerren maken met wasknijpers

Net op tijd voor de feestdagen, dit DIY project. Deze leuke kerststerren kan je zelf maken met behulp van een paar wasknijpers. Het is verrassend makkelijk en het resultaat – geef nu toe – mag zeker gezien worden. Hang deze zelfgemaakte kerststerren in de kerstboom of maak er een trendy slinger van. Binnen of buiten, je kan ze overal hangen!

Benodigdheden

Voor deze kerststerren hebben we dit materiaal nodig:

  • Wasknijpers (hout)
  • Knutsellijm
  • Verf (in dit geval wit)
  • Verfborstel
  • Glitter
  • Rode touw
  • Schaar

Instructies

We starten met onze houten wasknijpers. Per kerstster hebben we 8 wasknijpers nodig. Verwijder eerst de metalen clips, deze hebben we niet meer nodig. Daarna draaien we één zijde van de wasknijper om, zodat ze met de platte kant tegen elkaar liggen. Gebruik de knutsellijm om ze aan elkaar te plakken.

zelf kerstdecoratie maken

Leg de wasknijpers met hun onderkant tegen elkaar, zodat ze een ster vormen. Gebruik ook hier de knutsellijm om de onderkanten aan elkaar te bevestigen. Laat alles drogen.

zelfgemaakte kerststerren

Neem de verf. Wij gebruiken witte verf, maar je kan evengoed voor een rode of gouden kleur kiezen. Verf de bovenkant en zijkanten van de sterren en besprenkel ze met wat glitter wanneer de verf nog nat is. Hierna laat je deze kant drogen.

kerstdecoratie voor kerstboom

Eens de bovenzijde droog is, draai je de kerstster om en verf je ook deze zijde. Vergeet de glitter niet!

Tenslotte neem je een stukje rode touw en haal je deze door een opening van de wasknijpers. Hang jouw zelfgemaakte kerstster in de kerstboom en geniet van het prachtige resultaat!

kerststerren gemaakt van wasknijpers

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.