Tuintrends voor 2016

De feestdagen staan voor de deur en het nieuwe jaar is al in zicht. Maar wat gaan we in 2016 tegenkomen op het gebied van tuinstijlen en tuininrichting? Ben jij ook zo nieuwsgierig wat het nieuwe jaar gaat brengen? Lees dan snel verder, want dit worden de tuintrends voor 2016.

Binnen is buiten

Deze trend was al in opkomst, maar in 2016 breekt hij pas echt door. Voorheen werd de tuin of het balkon gezien als een los onderdeel van de woning. Tegenwoordig wordt de tuin steeds meer gebruikt als een extra kamer. Gezellig met een hapje en een drankje relaxen op een loungebank in de tuin, wat is er beter? De woonstijl wordt doorgetrokken naar de tuin, zodat er overal dezelfde sfeer wordt uitgeademd. De woning wordt als het ware doorgetrokken naar de tuin, waardoor de grens tussen binnen en buiten vervaagd.

tuintrends 2016

Een eigen moestuin

Velen hebben de trend al ontdekt: een eigen kruiden- of moestuin. Goed nieuws, want in 2016 wordt het verbouwen van groenten, fruit en kruiden in of rond de tuin ongetwijfeld nog populairder. Het mooiste is nog dat je er geen enorme moestuin of kas voor nodig hebt. Ook in een kleine tuin of op een balkon kan je prima je eigen kruiden- of moestuin houden (zoals een square foot garden). Erg leuk om het te kweken in een grote bloempot of in meerdere kleine bloempotten. Heb je echt weinig ruimte, dan kan je ook verticaal tuinieren. Hang verschillende gekleurde potjes met planten aan de muur voor een speelse en vrolijke look. Een erg leuke en creatieve oplossing als je weinig ruimte hebt, maar toch graag een eigen kruiden- of moestuin wilt.

mini moestuin in een pot

De natuurlijke tuin

In 2015 was hij al populair, maar ook in 2016 zet de natuurlijke tuin-trend door. Natuurlijke en verweerde materialen in combinatie met veel groen in een verwilderde opstelling.
Het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van een natuurlijke tuin lijkt eenvoudiger dan dat het is. Om een natuurlijke tuin te creëren is een goed doordacht tuinontwerp noodzakelijk. Wil jij zelf ook graag een natuurlijk paradijs in je tuin, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Twijfel dan niet om een tuinman of hovenier in te schakelen voor tuinadvies. Een tuinman of hovenier vertelt je alles wat je wilt weten over het zo praktisch mogelijk ontwerpen en inrichten van jouw natuurlijke tuin.

Onderhoudsarm

We zijn allemaal druk en onze agenda’s zitten zo vol dat we geen tijd hebben om een paar uur per week kwijt te zijn aan tuinonderhoud. Om deze reden wordt de moderne en onderhoudsarme tuin steeds populairder. Door de verhouding van veel bestrating en weinig beplanting ben je geen uren bezig om je tuin te onderhouden. Ook het soort planten dat je kiest (trage groeiers, planten die je niet hoeft bij te knippen…) kan je heel wat onderhoud uitsparen.

onderhoudsarme tuin

3 replies on “Tuintrends voor 2016

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.