Alles wat je moet weten over Duette gordijnen

Elke woning heeft raamdecoratie nodig, of je die nu puur decoratief gebruikt, meer privacy wil of een kamer wil verduisterend. Er is oneindig veel keuze. Dat maakt het niet makkelijk om deze knoop door te hakken.

Een van de mogelijkheden die zeker de moeite waard is, zijn Duette® gordijnen. Die ogen stijlvol en bieden allerlei voordelen. In dit artikel lees je er alles over.

Wat is een Duette® gordijn?

Een Duette® is een gordijn dat bestaat uit twee lagen gevouwen stof. Ze vouwen zich op als een harmonica wanneer je het gordijn optrekt.

Het grote voordeel van deze tweelaagse opbouw is dat de koordjes bijna onzichtbaar zijn. Het gordijn oogt dus super strak. Daarnaast heeft het erg goede thermisch en akoestisch isolerende eigenschappen.

duette zonwering woonkamer

Wat is het verschil tussen Duette® en plisse?

Heel wat mensen verwarren een Duette® met een plisségordijn. Deze laatste heeft slechts één laag stof. De voordelen van een Duette® (onzichtbare koordjes en isolatie) ontbreken dus.

Je kan beide soorten makkelijk uit elkaar houden door naar de zijkant te kijken. Zie je een honingraat patroon aan de zijkant? Dan gaat het om een Duette gordijn.

Welke mogelijkheden zijn er?

Dankzij de grote keuze is er voor elke ruimte een passende oplossing. Je kan deze gordijnen helemaal personaliseren, met bijvoorbeeld:

  • Transparante of verduisterende stoffen. Als je simpelweg meer privacy wil in huis, bijvoorbeeld in de woonkamer, kan je voor een lichtdoorlatende stof kiezen. In de slaapkamer of kinderkamer wil je waarschijnlijk verduisterende Duette gordijnen.
  • Kleuren. De stoffen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, gaande van tijdloos wit tot opvallende tinten als blauw of roze. Er is dus altijd een kleur te vinden die bij je interieur past. Tip: vraag enkele kleurstalen aan de leverancier.
  • Afmetingen. Er zijn heel wat standaardmaten verkrijgbaar. Maar je kan ook voor Duette® gordijn op maat kiezen. Op deze manier ben je 100% zeker dat ze perfect op het raam passen.
  • Montage. Standaard Duette® gordijnen moet je monteren met behulp van schroeven en pluggen. Daarnaast bestaan er boorvrije systemen. Die zijn uitermate geschikt voor huurwoningen.
duette gordijnen

Hoeveel kosten Duette® gordijnen?

Wie overweegt om Duette® gordijnen te kopen, wil waarschijnlijk meer weten over de kostprijs. Uiteraard is die afhankelijk van diverse factoren, zoals de afmetingen van het raam, de gekozen stof, de kleur, enz.

Hier zijn alvast enkele richtprijzen voor een raam van 120 cm breed om je op weg te helpen:

  • Transparant gordijn: vanaf €150
  • Verduisterende gordijn: vanaf €250

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.