Must-haves voor een luxe keuken

De keuken is het nieuwe hart van de woning. Het is een plek waar we niet alleen koken, maar ook ontbijten met gezinsleden en aperitieven met vrienden. Het is dus een echte social hotspot.

Net daarom investeren steeds meer mensen in exclusieve keukens. Ze willen een keukenontwerp met een chique uitstraling, zonder compromissen. Jij ook? Ontdek dan snel onze must-haves.

Kwalitatieve materialen

Bij een luxe keuken draait alles rond kwalitatieve materialen, zoals massief hout en marmer. De materiaalkeuze bepaalt niet alleen de uitstraling, maar ook het ‘gevoel’. Vergelijk maar eens de lades van een SieMatic keuken met die van Ikea. Die van SieMatic voelen steviger aan en glijden soepeler. Dat is iets waar je elke dag van geniet.

Deze kwaliteit vertaalt zich ook in de levensduur. Je koopt natuurlijk geen keuken om die na 10 jaar te vervangen. Met hoogwaardige materialen ben je zeker dat ze lang meegaan.

luxe keuken met marmer kookeiland en houten kasten

Maatwerk

Een luxe keuken is synoniem met maatwerk. Daar bestaat geen twijfel over. De indeling en vormgeving moeten namelijk perfect aansluiten bij de ruimte en de interieurstijl. Een keuken met kastjes in standaardafmetingen en brede paslatten aan de zijkanten ziet er echt niet luxueus uit.

luxe maatwerk keuken in klassiek stijl met kasten met glazen deuren

Downdraft dampkap

De klassieke dampkap die boven het fornuis hangt is verleden tijd. Vandaag de dag heb je een downdraft dampkap nodig. Die wordt in het werkblad ingebouwd, net naast de kookplaat. Er bestaan ook kookplaten met een ingebouwde afzuiging. Zo vormt alles één naadloos geheel.

downdraft dampkap

Multifunctionele kraan

Je luxe keuken is niet compleet zonder een kokendwaterkraan. Die heeft een klein reservoir met warm water (meestal tussen de 3 en 10 liter). Draai aan de kraan en er komt meteen kokend water uit. Dat is handig wanneer je gaat koken, want de kooktijd van aardappelen, pasta of rijst wordt significant korter. Zo’n kokendwaterkraan is ook gewoon super handig wanneer je een tasje thee wil. Je hebt zelf geen waterkoker meer nodig.

Tegenwoordig zijn er zelfs keukenkranen die nog meer kunnen. Quooker heeft bijvoorbeeld modellen die ook gekoeld en bruisend water produceren. Als dat niet handig is?

quooker kokendwaterkraan zwart

XXL koelkast

Je keuken verdient een extra grote koelkast – eventueel een model met twee deuren en een ingebouwde ijsblokjesmaker. Zo is er zeker voldoende plaats voor etenswaren en dranken. Naast de klassieke frigo kan je de keuken een luxueuze toets geven door een inbouw wijnkoelkast te voorzien. Koop meteen eentje met twee zones, voor witte en rode wijn.

Luxe inbouwtoestellen

Zowat elke keuken heeft een microgolfoven en een heteluchtoven. In een luxe keuken mag het ietsje meer zijn. Kies bijvoorbeeld voor een stoomoven. Een ingebouwde koffiemachine mag ook niet ontbreken. Daarnaast kan je de keuken nog uitrusten met een vacuümlade en een bordenwarmer.

inbouwtoestellen keuken koffiemachine

Designverlichting

In een luxe keuken hang je geen goedkope verlichting op. Nee, je hebt designverlichting nodig. Zoek bijvoorbeeld een exclusieve hanglamp om boven het kookeiland te hangen. Een subtiele ledstrip onder keukenkastjes is ook erg stijlvol.

Nog een tip: kies voor dimbare verlichting. Dat is erg handig wanneer je bijvoorbeeld het eiland wil gebruiken als aperitiefruimte en het extra gezellig wil maken. Met RGB-leds heb je nog meer flexibiliteit, omdat je bij deze lampen uit honderden kleuren kiest.

design hanglamp in luxe keuken

Exclusieve accessoires

Wanneer we over een luxe keuken praten, moeten we verder kijken dan de kasten en het aanrecht. Ook de accessoires dragen bij aan de uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan een vintage pistonmachine of waterkoker. En aan het eiland mogen natuurlijk geen design barkrukken ontbreken. Een vaas met verse bloemen op het aanrecht en een kunstwerk tegen de muur maken het geheel af.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.