Stoelen combineren voor een trendy eetkamer of keuken

Kan jouw eetkamer of keuken wel een speelse toets gebruiken? Probeer dan eens om stoelen te combineren. Want een mix & match van kleuren, materialen en vormen is super trendy dit jaar. Ontdek hieronder enkele tips om deze trend met succes toe te passen in jouw interieur.

stoelen combineren met verschillende kleuren en modellen

Tips om eetkamerstoelen te combineren

Stoelen combineren is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar met onderstaande tips wordt het gegarandeerd een succes.

Zelfde stoel, andere kleur

De meest eenvoudige manier om meerdere eetkamerstoelen te combineren is door de kleur te variëren. Zowat elk model is verkrijgbaar in een hele reeks kleuren. Zet bijvoorbeeld een twee witte, twee zwarte en twee pastelgroene stoelen aan dezelfde tafel voor een speelse look.

Ik raad wel aan om ietwat complementaire kleuren te kiezen. Wit of zwart plus een opvallende tint kan altijd. Maar verschillende felle kleuren samenzetten oogt al snel te chaotisch. Je kiest dan beter voor zachtere tinten.

Zelfde stoel, andere bekleding

Je kan zelfs dezelfde eetkamerstoel in twee verschillende bekledingen bestellen. Neem maar eens een kijkje naar onderstaande foto. De ene heeft een velvet bekleding, de andere eentje in microvezel. Omdat ze beide hetzelfde ontwerp hebben, passen ze wel mooi bij elkaar. Leuk, hé?

Zelfde stoel, andere poten

Heel wat producenten laten je zelfs toe om de poten te kiezen. Ze bieden de stoel aan met poten in metaal, in blank hout, in gekleurd hout, enz. Ook die kan je makkelijk combineren.

Verschillende ontwerpen, dezelfde kleur

Nog een manier om eetkamerstoelen te combineren is door ze allemaal dezelfde kleur te geven. Witte of zwarte stoelen passen altijd samen, zelfs als ze een andere vormgeving hebben.

Andere kleuren zijn iets moeilijker. Want er zijn altijd kleine verschillen. De ene blauwe stoel is misschien iets lichter dan de andere.

kleurrijke stoelen mix aan eettafel

Vermijd uitschieters

Bij het combineren van eetkamerstoelen let je best op de hoogte van de rugleuning. Want één stoel die boven alles uittorent is niet mooi. Probeer dus dezelfde hoogte aan te houden.

scandinavische eetkamer met mix van houten stoelen gecombineerd

Kan ook met barstoelen

Een traditionele tafel met keukenstoelen is verleden tijd. Tegenwoordig kiezen heel wat mensen voor een kookeiland dat overgaat in een hoge tafel. In dat geval hebben ze barstoelen nodig.

Ook bij barstoelen kan je spelen met kleuren, bekledingen en ontwerpen. Een mix & match look kan erg mooi zijn in jouw keuken.

barstoelen combineren verschillende kleur aan keukeneiland

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.