8x Zwarte tegels in de douche

Badkamertegels hebben doorgaans een lichte kleur, zoals wit, grijs of beige. Maar ook donkere kleuren kunnen erg mooi zijn. Zoals zwarte tegels in een douche. Die zorgen voor wat broodnodig contrast.

Laat je inspireren:

Deze zwarte honingraat mozaïek werd zowel op de muren als de vloer van deze doucheruimte aangebracht. Hierdoor vormt alles één geheel. Door gebruik te maken van een donker voegmiddel wordt het honingraatpatroon wat subtieler, wat de uitstraling minder druk maakt. Al bij al een geslaagd resultaat.

Zwarte douchetegels kan je ook combineren met een licht voegmiddel, zoals in bovenstaande voorbeeld. Dat komt hun vorm beter tot hun recht. Hier is een duidelijk visgraatpatroon zichtbaar. Des te witter je gaat, des te duidelijker de voegen zich aftekenen.

Meestal zien we zwarte keramische tegels in douches. Maar er bestaan ook natuursteen varianten. Die hebben dikwijls een tekening, wat de muurtegels meer karakter geeft.

Heb je een vrij kleine badkamer? Kies dan voor zwarte tegels in de douche met een glanzende afwerking. Die weerkaatsen het licht, waardoor de ruimte groter lijkt. In bovenstaande voorbeeld worden ze gecombineerd met patroontegels op de vloer, wat perfect samengaat.

Zwarte douchetegels passen bij elke woonstijl. Of je nu een moderne badkamer hebt, eentje met een vintage uitstraling of een landelijke inrichting. Er is namelijk een enorm grote variatie aan afmetingen, vormen, materialen en afwerkingen. Je vindt altijd een zwarte wand- of vloertegel die in jouw douche past.

Wil je een echte blikvanger? Koop dan een douchekraan in een opvallende kleur, zoals bovenstaande model in messing. Die zorgt voor een luxueuze toets en contrasteert mooi met de zwarte douchewand. Je kan ook opteren voor zwart kraanwerk als je een liefhebber bent van de ‘stealth look‘.

Het is trouwens een goed idee om zwarte tegels in meerdere soorten te combineren. Zoals de natuursteen vloertegels en keramische wandtegels in bovenstaande afbeelding. Samen met de donkere steentjes op de doucheplaat zorgen ze voor wat variatie. Want overal dezelfde zwarte tegels gebruiken is misschien wat eentonig (maar kan ook erg stijlvol zijn).

Zou jij zwarte tegels in je douche plaatsen? Waarom wel/niet? Post hieronder een reactie en deel je mening.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.