Designicoon: De Elephant Chair van Kristalia

Sommige meubelen zijn echte designklassiekers geworden die je van mijlenver herkent. De Elephant Chair van Kristalia is er een van. Deze hippe stoel werd in 2011 ontworpen door het Duitse agentschap Neuland Industriedesign en was meteen een schot in de roos.

elephant chair van kristalia

Deze Kristalia Elephant Chairs komen in verschillende smaken. Eerst en vooral is er de basisversie met metalen poten. Daarnaast is er ook een model met poten in beuk. Maar daar stopt het niet, want er is ook een Elephant Chair in de vorm van een schommelstoel en een bureaustoel met een centrale poot. Er is dus een overvloed aan keuze met voor ieder wat wils.

verschillende variaties van de elephant chair

Alsof de verschillende poten nog niet genoeg zijn, kan je ook kiezen uit diverse kleuren en bekledingen. Liefhebbers van een moderne look kiezen vaak voor de basic polyurethaan versie. Als je houdt van een warme uitstraling is de Elephant Chair met stoffen bekleding misschien een betere keuze. Voor de liefhebbers is er tevens een lederen variant.

designstoel kristalia

Hoewel de Elephant Chair van Kristalia nog maar enkele jaren op de markt is, heeft het ontwerp al verschillende prijzen in de wacht gesleept. De meest opmerkelijke is misschien wel de “Best of Best Winners of the Interior Innovation Award” – een award om trots op te zijn.

kristalia

Wat vind jij van deze designstoel? Ben je een fan of ga je liever voor een ander model? Post een reactie en deel je mening!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.