Fotobehang: Tips en Inspiratie

Foto behangpapier (ook wel fotobehang genoemd) combineert muurafwerking met muurdecoratie. Je kan in één klap een wand afwerken en een speelse toets geven. Fotobehang is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een unieke eyecatcher voor hun interieur.

Op het vlak van posterbehang zijn er verschillende ontwerpen om uit te kiezen. Als je op zoek bent naar fotobehang voor een kinderkamer kan je bijvoorbeeld een foto van een bos, veld of wereldkaart gebruiken. Er zijn tevens ontwerpen met skylines van steden, texturen (boomstronken, stenen, enz) en abstracte vormen. Voor elke kamer in huis is er dus een passend fotobehang te vinden.

Dit soort behangpapier is erg veelzijdig. Je kan bijvoorbeeld voor zwart-wit behang gaan voor een subtiele uitstraling, of voor een kleurrijk beeld kiezen om meteen de aandacht te trekken. Het soort fotobehang dat je kiest, zal in grote mate afhangen van de ruimte. Bovendien hoef je niet de volledige wand te behangen. Zelfs een kleine strook kan erg mooi zijn.

Fotobehang kopen: enkele tips

Er zijn verschillende winkels die fotobehang aanbieden. Zelfs bekende webshops, zoals Acaza, hebben foto behangpapier in hun aanbod zitten. Welke winkel je ook kiest, je houdt best rekening met deze tips:

  • Zoek fotobehang op vliespapier. Dit is wel iets duurder, maar de kans op bellen en blazen is veel kleiner. Bij vliesbehang moet je de muur en niet het papier insmeren met lijm.
  • Voorafgemaakte prints zijn meestal het goedkoopste. Op maat gemaakt fotobehang bestaat ook, maar is uiteraard duurder. Hiervoor heb je bovendien een foto in hoge resolutie nodig.
  • Leg de verschillende delen naast elkaar om de juiste positie te bepalen. Eens ze op de muur gekleefd zijn, is het moeilijk om aanpassingen te doen.
  • Zorg ervoor dat de muur glad, schoon en vetvrij is. Oude behangresten moet verwijderd worden. Hier vind je enkele tips om oud behangpapier te verwijderen.
  • Indien de ondergrond erg zuigend is (bijvoorbeeld een nieuw bezette muur), dient deze voorgelijmd te worden met sterk verdunde behanglijm. Je doet dit best 1 dag voor het aanbrengen van het fotobehang.

Fotomuren inspiratie

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van fotobehang. Je zal merken dat dit behangpapier in alle ruimtes past, van de keuken en de woonkamer tot de slaapkamer en de studeerruimte.

fotobehang-1

fotobehang-2

fotobehang-3

fotobehang-4

fotobehang-5

fotobehang-6

fotobehang-7

fotobehang-8

fotobehang-9

One reply on “Fotobehang: Tips en Inspiratie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.