Zelf een Interieur Ontwerpen met de 3D Homeplanner

Ken je het spreekwoord ‘goed begonnen is half gewonnen’? Een goede voorbereiding is de beste garantie op een goed resultaat. Dat geldt ook voor een interieur make-over. Bij de inrichting van een kamer heb je vaak verschillende ideeën in je hoofd. Maar deze ideeën vertalen naar concrete plannen is niet altijd makkelijk. Tenzij je deze 3D Homeplanner gebruikt natuurlijk.

Deze 3D Homeplanner is een soort van computer aided design tool. Hij wordt gebruikt om een virtuele weergave te maken van je woning. Je kan verschillende opstellingen proberen zonder een breekhamer of verfborstel boven te halen. Bovendien is deze interior design tool een pak goedkoper dan een interieurontwerper inhuren.

3d interior design software

Het leuke aan deze tool is dat hij verrassend makkelijk te gebruiken is. In drie stappen ontwerp je een volledige woning:

  1. Teken de layout van de woning of kamer. Je kan ramen en deuren toevoegen, vloeren kiezen, behangpapier selecteren, enz. Alles gebeurt via een drag & drop systeem.
  2. Voeg meubilair toe, zoals tafels, stoelen, sofa’s, kasten, enz. Ook de verlichting kan je zelf aanpassen.
  3. Maak tenslotte een HD render van het resultaat.

3d interieurontwerp tool

Er zijn nog tientallen andere home design softwareprogramma’s op de markt, zoals Google SketchUp, maar dit is mijn favoriet. Waarom? Omdat bij de 3D Homeplanner echte producten gebruikt worden. Wil je een woonkamer met de bekende Eames chair en Louis Poulsen AJ staanlamp? Geen probleem! Verder biedt deze tool meer mogelijkheden op het vlak van verlichting. Je lampen niet alleen aan- of uitzetten, maar ook de lichtintensiteit beheren. Zo krijg je een erg realistische weergave van je virtuele woning. Tenslotte mogen ook de 3D renders gezien worden.

Heb je zelf een interieur ontworpen met de 3D Homeplanner? Post hieronder een reactie en deel je creatie met de rest.

One reply on “Zelf een Interieur Ontwerpen met de 3D Homeplanner

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.