Fraaie design klokken: méér dan de juiste tijd

Tegenwoordig kunnen we de juiste tijd overal aflezen. Op onze smartphones, de microgolf, de thermostaat… noem het maar op.

Je zou dan ook kunnen zeggen dat de ouderwetste klok haar functie verloren heeft. Dat is niet het geval, want klokken doen zoveel meer dan de tijd aangeven. Laat je inspireren:

Een decoratiestuk voor je interieur

Wandklokken zijn tegenwoordig accessoires. Het zijn decoratiestukken die bijdragen aan de sfeer van een kamer. Daarom zijn er zoveel verschillende soorten en stijlen.

Design klokken

Heel wat designmerken voegen wandklokken toe aan hun collectie. Ze worden getypeerd door pure lijnen en strakke vormen. En vaak kiezen de ontwerpers voor gedurfde materialen, zoals messing of kurk. Bij deze design klokken geeft men voorrang aan het ontwerp, en niet zozeer aan de praktische bruikbaarheid.

Koekoeksklokken

Wie kent ze niet? Schitterende klokken die taferelen uitbeelden typisch voor het Zwarte Woud. En natuurlijk de koekoeksroep. Niet iedereen is fan van dit geluid, maar bij de meeste koekoeksklokken kan je dit uitzetten.

Een koekoeksklok wat te oubollig voor jouw interieur? Er zijn tegenwoordig ook modellen verkrijgbaar met een modern design. Je vindt er zelfs in een opvallend kleurtje, zoals roze of blauw. Dat maakt van deze muurklokken de perfecte blikvanger.

LP-klokken

Dit zijn klokken vervaardigd met oude LP’s. Ideaal voor muziekliefhebbers. En perfect voor iedereen die een vleugje retro of vintage wilt toevoegen aan zijn of haar interieur.

Flipklokken

Nu we het toch over vintage en retro hebben; er is niets meer retro dan een zogenaamde flip over klok. Dit soort klokken bestaat uit verschillende kaarten met cijfers. Die flippen wanneer het uur verandert. Je vindt dit systeem ook vaak in oude wekkerradio’s.

retro flipklok muur

XL-wandklokken

Tegenwoordig zien we ook vaak XL-wandklokken. Die hebben extra grote afmetingen – ideaal voor mensen die een design statement willen maken. Met deze muurklokken combineer je iets praktisch en iets decoratief.

Bonus: deze oversized modellen zijn ook handig voor mensen men een verminderd gezichtsvermogen, zoals senioren. Op deze manier hoeven ze niet altijd hun bril te dragen binnenshuis.

muurklok rond in hout

Een muurklok voor elke kamer

Tegenwoordig vind je klokken voor elke kamer in huis. Zoals een badkamerklok. Deze moet waterdicht zijn om beschadigingen aan de interne elektronica te voorkomen.

Wil je een wandklok in de slaapkamer? Kies dan voor een extra stille variant, of eentje met een digitale display. Want anders slaap je niet goed door het getik.

Er bestaan zelfs speciale klokken voor buiten. Handig voor op je terras. Dankzij de extra stevige behuizing kan deze klok neerslag en vriestemperaturen weerstaan.

Eén ding is zeker: een klok kopen doen we niet louter om de tijd af te lezen. Vandaag de dag is het een functioneel decoratiestuk dat in elke kamer en elke woonstijl past.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.