Zitzakken zijn hipper dan ooit

Een zitzak of beanbag is ongetwijfeld een van de meest ondergewaardeerde meubelstukken. Sommigen zien de zitzak meer als speelgoed dan een volwaardig interieurstuk. Maar dat is verleden tijd. Want zitzakken zijn terug van weggeweest. Tegenwoordig zijn er namelijk enorm veel varianten te vinden.

fluwelen zitzak bij salontafel

Voordelen van een zitzak

De zitzak heeft als voordeel dat ze licht van gewicht is en daardoor makkelijk te verplaatsen. Wil je ergens anders loungen? Neem je zitzak gewoon mee. Ook tijdens de wekelijkse schoonmaakbeurt is deze verplaatsbaarheid super handig.

Bovendien is een zitzak goedkoop. Zeker in vergelijking met een traditionele fauteuil of loungezetel. Het is dus een interessante keuze voor mensen die op een budgetvriendelijke manier hun interieur willen aankleden.

design zitzak met rugleuning in cognac leder met poef

Soorten zitzakken

Wist je trouwens dat er verschillende soorten bestaan? Hieronder vind je een overzicht:

De zitzak stoel

Zoals de naam van het beestje al aangeeft, is dit een kruising tussen een zitzak en een stoel. Het combineert het beste van beide werelden. Je kan lekker wegzakken, maar geniet ook van de steun van een rugleuning. Een zitzak stoel is erg populaire bij gamers.

De opblaasbare zitzak

Opblaasbare zitzakken zijn vederlicht en in principe overal mee naar toe te nemen, bijvoorbeeld naar de camping van een festival of een dagje strand. Moet ik dan niet ellenlang met een pompje in de weer? Nee zeker niet. De luxere varianten luchtzitzakken blazen zichzelf op. Dat bespaart je weer heel wat moeite.

De outdoor zitzak

Het leuke aan zitzakken is dat je ze overal kan gebruiken. Zelfs op je terras of in de tuin. Want tegenwoordig bestaan er ook zitzakken met een weerbestendige hoes. Die zijn bestand tegen uv-stralen (zodat ze niet verkleuren onder de zon) en neerslag.

De poef

Is een poef een zitzak? Daar zijn de meningen over verdeeld. Strikt genomen niet. Maar de poef kent in principe dezelfde voordelen als een zitzak. Relatief klein en licht, betaalbaar, maar met aanzienlijke impact op het interieur én nuttig. De poef komt van origine uit de Arabische wereld. Een Arabische stijl poef kan zeker veel sfeer toevoegen, maar is voor sommige interieurs niet passend. Tegenwoordig zijn er dan ook meer dan genoeg modellen verkrijgbaar die in een modern jasje gestoken zijn. Zo is er voor elk interieur wel een geschikte poef te vinden.

outdoor zitzak buiten op terras

Trends in zitzakken

De laatste maanden zien we enkele trends bij deze zitmeubelen:

  • De zitzakken met rugleuning zijn erg populair, omdat ze een betere ondersteuning bieden.
  • Twee materialen zijn super trendy: leder (vooral cognac kleurig) en fluweel.
  • Extra grote zitzakken voor twee of meer personen duiken ook steeds vaker op.

Let op de vulling

Wist je trouwens dat er verschillende vullingen bestaan? Naast de klassieke EPS-bolletjes zijn er ook traagschuimvlokken en latexvullingen. Elke soort heeft haar voor- en nadelen. Vraag raad aan de verkoper voor meer informatie.

Goed om te weten; deze vullingen kan je ook achteraf bijkopen moest dat nodig zijn (bijvoorbeeld door een beschadiging).

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.