Gashaarden inspiratie, prijzen en tips

Gashaarden zorgen voor warmte en gezelligheid. Het zijn sfeervolle blikvanger in elk interieur. Maar wie van plan is om een nieuwe gashaard te kopen, wordt al snel overdonderd door het grote aanbod. In dit artikel vind je meer informatie over de verschillende soorten, prijzen en andere aandachtspunten.

Soorten gashaarden

Wanneer je een haardenwinkel bezoekt, val je achterover van het grote aanbod. Er zijn tientallen modellen om uit te kiezen.

Een eerste verschil zit hem in de stijl van de gashaard. Modern, klassiek, landelijk … er is voor ieder wat wils. Op deze manier is er altijd wel een gashaard die in jouw interieur past.

Maar er zijn ook nog verschillende soorten inbouwtoestellen. De klassieke inbouwhaard kent iedereen, maar heb je de trendy hoekhaarden of doorkijkhaarden al ontdekt? Die zijn de perfecte blikvanger voor jouw woonkamer of eetkamer.

Een ander verschil is minder zichtbaar: het vermogen. Sommige toestellen hebben een hoger vermogen en produceren dus meer warmte. Deze keuze is afhankelijk van de grootte van de ruimte die je wil verwarmen en de isolatiegraad van de woning. Een haardenspecialist zal het juiste vermogen berekenen.

landelijke gashaard inbouw met kasten

Voordelen van gas t.o.v. hout

Bij de aankoop van een haard twijfelen veel mensen tussen twee brandstoffen: hout of gas. Maar gas heeft enkele belangrijke voordelen ten opzichte van hout. De specialisten van pp-haardenparket.be leggen de pluspunten van gashaarden uit:

  • Veel snellere start- en stoptijden. Op een seconde is het vuur aan. De vlammen doven gaat ook met één druk op de knop.
  • Bediening op afstand. Moderne toestellen hebben een afstandsbediening of app waarmee je het vuur regelt vanuit jouw zetel.
  • Geen opkuiswerk achteraf. Bij hout moet je na het stoken de asresten opkuisen. Gashaarden zijn vrijwel onderhoudsvrij.
  • Perfecte temperatuurregeling. Gashaarden zijn ideaal als verwarming omdat je de temperatuur tot op één graad kan bijsturen.

moderne gashaard wit interieur

Gashaard richtprijzen

Volgens PP haard en parket starten gashaard prijzen vanaf €1987. Dat is natuurlijk een richtprijs. Afhankelijk van de grootte van het toestel, het vermogen, de afwerking en eventuele opties zal de kostprijs stijgen. Maar dit bewijst wel dat een nieuwe gashaard geen fortuin hoeft te kosten. En misschien vind je wel een leuke actie om deze prijs nog verder te laten dalen.

Gemiddeld verbruik

Sommige mensen hebben schrik voor het verbruik. Toegegeven; oudere toestellen zijn niet echt zuinig. Maar dat is tegenwoordig anders. Moderne gashaarden hebben een veel beter rendement. Gemiddeld mag je een verbruik van 0,5 kubieke meter gas per uur rekenen.

ingebouwde haard op gas woonkamer

Installatie door een specialist

Een gashaard installeren doe je best niet zelf. Want werken met gas is erg gevaarlijk. Je doet dus beter beroep op een Cerga-installateur. Deze erkende professionals kregen een opleiding om veilig met gas te werken.

Binnen en buiten

Ben je een echt buitenmens en doe je niets liever dan genieten van je tuin op jouw terras? Dan is een outdoor gashaard een interessante mogelijkheid. Met dit toestel geniet je nog langer van het buitenleven, ook als het buiten wat frisser wordt.

gashaard inspiratie voorbeeld

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.