Gele wandtegels toveren meteen een lach op je gezicht

Wanneer we wandtegels kiezen, gaan we meestal voor veilige keuzes, zoals wit of grijs. Maar dat is saai, toch? Dus misschien moet je eens gele wandtegels overwegen. Gele tegels toveren meteen een lach op je gezicht en zijn verrassend mooi. Geloof je me niet? Kijk snel verder en laat je inspireren.

Geel is een heel vrolijke kleur. Ze wordt gelinkt aan de kleur van de zon en het licht. Daarom heeft ze vooral warme connotaties, zoals geluk, plezier en vrolijkheid. Geel activeert de hersenen en zet aan tot werklust. Daarom zijn deze wandtegels perfect geschikt voor een keuken of werkruimte.

Er zijn enorm veel schakeringen om mee te spelen. Je kan bijvoorbeeld voor fel gele wandtegels gaan, of opteren voor een pasteltint. Hoewel het in beide gevallen om gele tegels gaat, zien ze er toch compleet anders uit. De ene oogt heel energiek, de andere rustgevender. Houd hiermee rekening wanneer je naar de tegelzaak stapt.

De toepassingen van gele wandtegels zijn trouwens erg divers. Gebruik ze als spatwand in de keuken, als accentmuur in de douche of in het WC. In bovenstaande project heeft men een kookeiland bekleed met vierkante gele tegels, inclusief afgeronde hoektegels. Hierdoor krijgt het eiland een prachtige vintage uitstraling.

Gele wandtegels zijn dus verkrijgbaar in tientallen kleurschakeringen, vormen en formaten. Hierdoor passen ze in elke woonstijl. Of je nu een klassieke badkamer hebt of een keuken met een Scandinavische look, er is altijd wel een gele wandtegel te vinden die bij jouw smaak past.

Houd ook rekening met de kleur van de voegen. Een witte voeg zal er compleet anders uitzien dan grijs of zwart voegsel. Vraag dus steeds aan de tegelzetter om enkele stalen aan te brengen, zodat je duidelijk het verschil ziet en makkelijker een keuze kan maken.

Tenslotte is het een goed idee om de rest van het interieur vrij sober te houden wanneer je gele wandtegels gebruikt. Bij een combinatie met rode keukenkasten of een opvallend behangpapier zou de inrichting te chaotisch ogen. Zorg dus voor wat rust en houd de rest van het kleurenpalet monotoon.

One reply on “Gele wandtegels toveren meteen een lach op je gezicht

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.