Goedkoop je appartement inrichten: 5 tips

Met een klein budget een appartement inrichten lijkt soms onmogelijk. Toch zijn er heel wat goedkope manieren om elke ruimte aan te kleden. Lees snel verder en laat je inspireren.

Ga op zoek naar meubel koopjes

Laten we eerlijk zijn; meubelen zoals sofa’s en kasten zijn niet goedkoop. Je betaalt al gauw meer dan duizend euro voor een nieuw hoeksalon of een mooie barkast. Dat neemt een flinke hap uit je budget.

Daarom raden we aan om op zoek te gaan naar meubel koopjes. Hier zijn alvast enkele ideetjes:

  • Ga naar een stockverkoop van meubelen in de buurt
  • Wacht op de solden om een bestelling te plaatsen
  • Bezoek een kringwinkel en koop tweedehands
  • Soms vind je gratis meubelen op tweedehandssites en de Facebook Marketplace, die je met een klein beetje werk makkelijk opfrist
  • Informeer naar showroom modellen
  • Zoek naar kortingscodes voor webshops die meubelen verkopen
  • Vergelijk prijzen tussen winkels om de goedkoopste aanbieder te vinden
tips voor goedkope inrichting appartement

Koop multifunctionele meubelen

In een appartement heb je geen overschot aan ruimte. Daarom zet je er best multifunctionele meubelen in. Denk bijvoorbeeld aan een uitschuifbare tafel of een zetelbed. Hiermee sla je twee vliegen in één klap; het is goedkoper omdat je minder meubels nodig hebt, en de inrichting oogt minder rommelig.

Ga voor minimalisme

Voor een budgetvriendelijke inrichting van je appartement raden we een minimalistisch interieur aan. Dat wil zeggen dat je investeert in kwalitatieve basisstukken en alle overbodige aankleding weglaat.

Nee, je hebt echt geen drie verschillende kasten nodig in de leefruimte. Houd het bij één televisiekast. Door slechts een handvol meubelen in je appartement te plaatsen, kan het interieur ‘ademen’. Alles oogt luchtiger, en daarmee ook groter. Rommel is de grootste vijand van een klein appartement.

Je denkt misschien dat een minimalistische inrichting saai is? Helemaal niet. Er zijn voldoende accessoires om een huiselijke sfeer te creëren, zoals sierkussens, plaids, potten met planten, fotoprints, tapijten, enz.

met klein budget appartement aankleden

Vermijd trends

Uiteraard wil iedereen een trendy interieur. Toch ben je best voorzichtig in het volgen van trends. Een bepaalde kleur kan vandaag erg hip zijn, maar als die na enkele jaren plots oubollig is, dan wil je het meubel misschien vervangen. Dat kost extra geld.

Om je appartement goedkoop in te richten, blijf je best bij veilige keuzes. Koop dus geen felgele sofa, maar opteer voor een beige, lichtgrijze of zwarte bekleding. Die kleuren zijn tijdloos.

Wil je toch bepaalde trends volgen? Doe dit met accessoires. Deze stukken kan je relatief goedkoop wisselen.

Zoek goedkope accessoires

De accessoires voor je appartement inrichting hoeven geen fortuin te kosten. Het kan ook goedkoop. Hang bijvoorbeeld fotokaders aan de muur met daarin enkele fotoprints. Of gebruik een serveerwagentje om je mooiste rum-, whiskey- en ginflessen te etaleren. Zelfs de verpakking van een flesje parfum kan dienst doen als decoratie.

appartement interieur inspiratie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.