Inspiratie: 10 Hangende Haarden

Enkele weken geleden hebben we wat meer informatie gegeven over open haarden. Maar tegenwoordig zien we een andere variant in heel wat woningen: de hangende haard. Deze ‘stoven’ worden aan het plafond bevestigd en zorgen zo voor de perfecte blikvanger van jouw woonkamer of eetkamer.

Deze hangende haarden bieden heel wat voordelen. In de eerste plaats kan je ze vrijwel overal hangen. Je bent dus niet beperkt tot de muren van je woning. Op deze manier kan je een hangende haard bijvoorbeeld gebruiken als scheiding tussen twee ruimtes. Bij veel modellen is de vuurmond zelfs 360° draaibaar. Hierdoor is deze houtkachel gemakkelijk te richten naar verschillende delen van de leefruimte.

Hangende haarden komen in verschillende vormen en afmetingen. Er zijn bijvoorbeeld kleine bolvormige modellen, maar ook grote, langgerekte varianten. Voor elke interieurstijl en elke ruimte is er wel een passende haard te vinden. Neem maar eens een kijkje naar onderstaande voorbeelden:

hangende-haard-1

hangende-haard-2

hangende-haard-3

hangende-haard-4

hangende-haard-5

hangende-haard-6

hangende-haard-7

hangende-haard-8

hangende-haard-9

hangende-haard-10

Hopelijk heb je in dit artikel heel wat inspiratie kunnen opdoen. Zoals je ziet zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kan ze niet alleen binnen gebruiken, maar ook bijvoorbeeld in een overdekt terras. Zo kan je extra verwarmen tijdens koele lente- en herfstdagen. Als je zelf een hangende haard wil, raden we aan om ze te laten installeren door een professional. Zo ben je zekere van een goede bevestiging en geniet je van een aantal jaren garantie.

6 replies on “Inspiratie: 10 Hangende Haarden

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.