Tips om je Kerstboom te Versieren

Het is weer december. Hoog tijd dus om een kerstboom in huis te halen. Of je nu een echt of plastieken exemplaar hebt, de versiering is grotendeels hetzelfde. De versiering kan de kerstboom maken of kraken, en betekend het verschil tussen een zielig hoopje takken en een boom die uit een folder lijkt weggelopen. Om je op een stijlvolle manier je kerstboom te versieren, hebben we een aantal tips verzameld:

1. Zorg voor voldoende ruimte: Om de kerstboom te versieren maak je best voldoende ruimte vrij. Dat werkt immers veel gemakkelijker. Nadien kan je de kerstboom nog altijd verschuiven naar zijn vaste stek.

2. Kies de kleuren: Moet je alle decoratiemateriaal nog kopen? Denk dan op voorhand na over een kleurenthema. Ook in de winkel kan je nog wat inspiratie opdoen. Wij raden aan om je te beperken tot een of twee kleuren. Zo blijft alles mooi één geheel.

kerstboom kleur

Op het vlak van kleuren zijn ook de kerstlichtjes belangrijk. Hou je van gekleurde verlichting of wit licht? Ook bij witte lichtslingers is er een onderscheid tussen warm en koud wit licht. Warme verlichting zorgt meteen voor een gezellige sfeer, maar koel wit licht oogt moderner.

kerstboom verlichting

3. Start met de lichtjes: Tijd om de kerstverlichting in onze boom te hangen. Begin bij de onderkant en wikkel het lichtsnoer naar boven. Zorg ervoor dat de slinger mooi evenredig verdeeld is, zodat er geen ‘kale’ plekken zijn.

4. Kerstballen en decoraties: Na de lichtjes kunnen de kerstballen en decoratiestukken opgehangen worden. Of je kerstboom nu in het midden van de kamer staat of in een hoekje, het is best om de boom helemaal rondom te versieren. De versiering is misschien niet direct zichtbaar, maar de reflecties op de muur zorgen wel voor een mooi effect.

decoratie voor kerstboom

5. Slingers: Gebruik je ook slingers, kralen of linten? Hang deze dan als laatste. Zo kan je ze gebruiken om plekken waar weinig decoratiestukken hangen op te vullen.

tips om een kerstboom te versieren

6. De finishing touch: Er zijn verschillende manieren om je boom iets ‘extra’ te geven. Je kan bijvoorbeeld sneeuwspray spuiten of zelf een mooie piek ontwerpen. Vergeet ook niet om de basis van je kerstboom te versieren. Stop de kluit in een mooi mandje of versier de voet met een wollen plaid of een warme vacht. Bij een klassieke kerstboom mag ook een kerststalletje niet ontbreken.

kerstboomvoet versieren

7. Extra versiering: Heb je nog een aantal kerstballen of slingers over? Versier dan ook de rest van je interieur. Plaats de extra kerstballen in een glazen vaas met een aantal dennentakjes en je hebt meteen een mooi centerstuk voor je tafel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.