Hoe maak je je interieur zo persoonlijk mogelijk?

Je interieur zegt iets over jou als mens. Als iemand bij je op bezoek komt, dan wil je dat ze direct aan het interieur zien wie jij bent. Dat is immers een van de vele functies van een interieurinrichting. Naast het feit dat het natuurlijk ook praktisch moet zijn en een warme sfeer moet uitstralen voor extra gezelligheid.

Maar hoe zorg je ervoor dat je je interieur zo persoonlijk mogelijk maakt? Ik geef je alvast een paar tips.

Kies voor meubels met een verhaal of geschiedenis

Meubels zijn onmisbaar in je interieur. Met het meubilair kan je alle kanten uit. Als je flink wat geld te besteden hebt, denk je misschien eerst aan nieuwe meubels. Heb je iets minder budget of wil je bijdragen aan een duurzame economie? Ga dan op zoek naar tweedehands meubels.

Die opties zijn je ongetwijfeld bekend.

Het punt is echter dat meubels dan niet echt een verhaal met zich meebrengen.

Als je je interieur echt persoonlijk wilt maken, dan kan je het beste voor meubels met een verhaal of geschiedenis gaan. Misschien heb je bijvoorbeeld meubels geërfd van oude familieleden en zeggen die ook wat over jou als persoon. Laat ze restaureren, want ze brengen dan echt uniciteit met zich mee. Dergelijke meubels staan ook perfect op een mooie gietvloer.

Zelfgemaakte foto’s aan de muur hangen

Lege muren stralen weinig uit. Daar zijn de meeste woningeigenaren zich gelukkig van bewust.

Om die reden besteden ze veel aandacht aan het uiterlijk van de muren en kopen ze bijvoorbeeld schilderijen of foto’s bij een grote woonwinkel. Natuurlijk passen dergelijke schilderijen en/of foto’s prima bij je interieur, maar ze zeggen natuurlijk niet veel over je eigen persoonlijkheid.

Ben jij, of een van je familieleden, een liefhebber van het maken van foto’s? Dan is het leuk om zelfgemaakte foto’s aan de muur te hangen. Die foto’s zeggen wat over jou, of je gezin, en tegelijkertijd is het ook leuk om met een interieurdoel op pad te gaan. Als je het helemaal gek wilt maken, kan je speciale boswandelingen maken of een vakantie boeken. Dan heb je de gelegenheid om perfecte foto’s te maken.

De kracht van een boekenkast

Ben je een fervent lezer? Dan hoef je dit niet onder stoelen of banken te steken? Etaleer je collectie in een mooie boekenkast in je woonkamer of zithoek.

Een mooie boekenkast in je woonkamer brengt verschillende voordelen met zich mee. In de eerste plaats past een boekenkast vrijwel bij elke interieurstijl.

Een boekenkast is bovendien persoonlijk, want iedereen heeft zijn lievelingsboeken. Boeken die je misschien wel geestelijk gevormd hebben. Wanneer relatief onbekenden bij je op bezoek komen, heb je ook direct iets om over te praten. De meeste mensen lopen immers eerst naar de boekenkast.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.