Hoeveel kost een verhuis?

Een nieuwe woning gevonden? Dan wacht nog een van de meest vermoeiende taken: je inboedel verhuizen. In de meeste gevallen moet je hiervoor een paar kosten maken. Ik zet de belangrijkste kostenposten op een rijtje, samen met hun richtprijzen.

Alle verhuiskosten op een rijtje

Verhuislift: €90 – €150/dag

Bij woningen met meerdere verdiepingen en appartementsgebouwen is het onmogelijk om te verhuizen zonder een ladderlift. Met deze verhuislift kan je makkelijk spullen naar beneden of naar boven brengen. Dat is vooral voor grote en zwarte items handig, zoals een sofa of wasmachine.

De huurprijs ligt meestal tussen €90 en €150 per dag. In het weekend betaal je waarschijnlijk iets meer dan op weekdagen. Daarnaast zijn er soms nog extra kosten, zoals het uurtarief voor de bediener, een waarborg en transportkosten. Ik raad aan om steeds een firma in de buurt te contacteren. Huur dus een verhuislift in Antwerpen wanneer je in deze omgeving woont. Zo bespaar je op de verplaatsingskosten.

Hier nog een paar praktische tips voor de ladderlift:

  • Overschrijd het maximum draagvermogen niet
  • Controleer de stabiliteit voor het gebruik
  • Let erop dat de lift hoog genoeg is (bij appartementsgebouwen)
  • Zorg dat je een plaatsje reserveert voor de deur waar de verhuislift kan staan

Verhuiswagen: €85 – €180/dag

Je krijgt onmogelijk alle spullen in je auto. Vergeet dus niet om een verhuiswagen te huren. Dat kan een compacte camionette zijn, maar ook een ruimere bestelwagen met een groot laadruim, inclusief hydraulische laadklep. Afhankelijk van het type betaal je €85 tot €180 per dag.

Het brandstofverbruik is meestal niet inbegrepen. Bij grote afstanden is er doorgaans een toeslag per kilometer. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om een verhuiswagen met chauffeur te bestellen. In dat geval betaal je bijkomend een uurprijs voor deze bestuurder.

Verhuisdozen: €2 – €10/stuk

Verhuizen gaat veel vlotter wanneer je kleinere items op voorhand inpakt in dozen. Denk bijvoorbeeld aan boeken, bestek, glazen, speelgoed… Je kan verpakkingen van online aankopen bewaren, of ergens verhuisdozen huren. Je betaalt zo’n €2 per kartonnen doos tot ongeveer €10 voor grotere plastic bakken met deksel.

Gebruik tape om de dozen netjes dicht te plakken, zodat er niets uitvalt. Daarnaast raad ik aan om met viltstift de inhoud op de doos te schrijven. Dat maakt het uitpakken makkelijker.

Verhuisploeg: €80 – €100/uur

Geen zin om zelf de handen uit de mouwen te steken? Geen probleem. Huur een verhuisploeg. Een team van 2 personen kost €80 tot €100 per uur.

Bij grotere woningen is het een goed idee om 3 of 4 verhuizers in te huren. Zo ben je zeker dat alles op één dag klaar is. Anders moeten ze de volgende dag terugkomen, waardoor de totale kost hoger ligt.

Goedkoop verhuizen doe je zo

Enkele tips om de kosten te drukken:

  • Laat vrienden of familie een handje toesteken. Op deze manier moet je geen professionele verhuizers inhuren.
  • Vervoer kleinere items met je eigen auto (of die van een kennis) om het aantal ritten met de verhuiswagen te beperken.
  • Zorg ervoor dat alles klaarstaat, zodat je geen tijd verliest met inpakken op de dag van de verhuis.
  • Maak duidelijke afspraken met de verhuisfirma om onaangename verrassingen te voorkomen.
  • Verhuizen op een werkdag is meestal goedkoper dan in het weekend.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.