Stijlvolle zonwering met houten jaloezieen

Houten jaloezieen geven direct een stijlvolle uitstraling aan je woning. Ze zijn niet alleen decoratief, maar hebben daarnaast veel praktische voordelen. Het grootste voordeel van houten jaloezieen is het prachtige, natuurlijke licht dat naar binnen valt. Wanneer je de jaloezieen halfopen houdt, komt er warm gefilterd licht naar binnen. Dat staat gezellig in de woonkamer. In de slaapkamer zorgt het zachte licht ervoor dat je op een prettige manier wakker wordt.

Praktische voordelen van houten jaloezieen

Houten jaloezieen houden de hitte van buiten tegen en de warmte binnen vast. Wanneer je de jaloezieën sluit, heb je een optimale duisternis in de slaapkamer voor een betere nachrust. In de woonkamer, eetkamer, keuken, … geniet je van meer privacy, omdat er niet naar binnen gekeken kan worden. Daarnaast nemen ze weinig ruimte in, zijn ze eenvoudig te reinigen en trekken ze weinig stof aan.

Let wel op: houten jaloezieen zijn niet aan te bevelen in vochtige ruimtes. Het hout kan werken en daardoor kromtrekken.

raamdecoratie zonwering houten jaloezieen

Houten jaloezieen in je interieur

Bij een modern, een traditioneel of een romantisch interieur staan houten jaloezieen prachtig. Ze kunnen naadloos onderdeel worden van het complete interieur door de schitterende natuurkleuren. Er is keuze uit hele lichte tinten, zoals ‘dune’ en ‘sand’ maar ook donkere tinten als ‘dark walnut’ en ‘ash’ – allemaal prachtige kleuren die mooi combineren.

Er zijn houten jaloezieen met een structuur en ladderkoord of ladderband in bijpassende of contrasterende kleuren te vinden. Zo kan je deze raamdecoratie volledig naar jouw smaak uitkiezen. Als je het effect van de kleur vooraf wil zien, bestel dan een kleurmonster. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Online bestellen

Heb je geen zin om een raamdecoratie winkel te bezoeken? Geen probleem: je kan ook online houten jaloezieen bestellen.

Hiervoor moet je eerst de juiste maten nemen. De lengte- en breedtematen zijn afhankelijk van de manier waarop je ze monteert: in het kozijn of op de muur. Verder kies je de kleur van de jaloezieen en ladderband of ladderkoord, de afwerklijst van de cassette en de bedieningszijde (links of rechts). Eens jouw bestelling geleverd is, moet je ze zelf monteren. Dat is gelukkig makkelijker dan je denkt.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.