De kenmerken van een industrieel interieur uitgelicht

Een industrieel interieur is helemaal hip, omdat het makkelijk toepasbaar is en met vele andere stijlen te combineren valt. Je hoeft dus absoluut niet op een oud industrieterrein te bivakkeren om deze interieurstijl om je heen te hebben. Wil je jouw interieur een industriële toets geven? Dan mogen deze zaken niet ontbreken:

Steellook ramen

Je kent ongetwijfeld de oude fabrieksramen: stalen vensters met kleine, vierkante kozijnen. Wie helemaal voor een industriële look wil gaan, kiest dus best voor dit type ramen (toegegeven, dit is vooral interessant bij een nieuwbouw of grondige renovatie). Vergeet ook de isolatie niet. Tegenwoordig zijn er steellook ramen van aluminium die een veel betere isolatiewaarde hebben dan de echte stalen variant.

steellook ramen

Fabriekslampen

Ook de robuuste stijl van fabriekslampen zijn onmisbaar in een industrieel interieur. Het mooiste is natuurlijk als deze lampen daadwerkelijk gebruikt zijn in een fabriek. Soms zijn zulke lampen op tweedehandssites te vinden. Geen geluk? Dan zijn er nog steeds nieuwe hanglampen te koop met een industriële uitstraling, zoals de Fontana Arte Lampara.

oude fabriekslampen

Bakstenen muur

Wat ook zeer typerend is voor een industrieel interieur is een bakstenen binnenmuur. Door middel van een bakstenen muur komt de ouderwetse fabrieksuitstraling helemaal terug in jouw woning. Bakstenen kan je laten plaatsen tegen de huidige muur in de vorm van steenstrips. Hoe mooi een ruwe bakstenen muur ook is, vergeet niet om deze wand te isoleren, bijvoorbeeld door middel van spouwmuurisolatie. Zoniet zal je last krijgen van koudebruggen.

industrieel interieur woonkamer met bakstenen muur

Leren meubels

Wat de sfeer van alle industriële prikkels van het interieur prachtig bij elkaar brengt zijn leren meubels. Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar in combinatie met het zwarte metaal, de fabriekslampen en de bakstenen muur maakt het de industriële uitstraling helemaal compleet.

chesterfield sofa industrieel interieur

 

Zichtbare leidingen

Industriële interieurs hebben vaak een hoog plafond waar de leidingen van ventilatiekanalen, elektriciteit, water … zichtbaar zijn. Dit zet het ruwe fabriekskarakter van deze interieurstijl extra in de verf. In een industrieel interieur hoef je dus niet alles netjes weg te werken achter een vals plafond.

industrieel interieur plafond woonkamer met leidingen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.