Interieurtrend: Kastjes om Zelf te Stapelen

De laatste weken duiken steeds meer stapelkastjes op. Deze open kasten bestaan uit verschillende kleinere vakjes die je zelf kan stapelen. Dankzij dit modulaire systeem bieden ze enorm veel vrijheid; je kan namelijk zelf de lengte en hoogte van je kast bepalen. Bovendien kan je op deze manier spelen met vormen en kleuren.

Er zijn reeds verschillende meubelmerken die deze stapelkasten op de markt brengen. Het Scandinavische Muuto is er een van. Zij hebben bijvoorbeeld onderstaande combinatie in hun gamma zitten.

stapelbare kastjes van muuto

Ook Ikea biedt zo’n vakkenkastjes aan. De PS2014 reeks bestaat uit een aantal stapelbare kastjes die aan 3 zijden open zijn. Hierdoor kan je zelf een kast samenstellen en verschillende combinaties maken.

ikea ps 2014 kasten

Stapelbare kastjes zijn ook erg leuk als je de achterkant een kleurtje geeft. Zo geef je meteen een speelse toets aan de ruimte. Ook met behangpapier kan je leuke dingen doen.

modulaire kasten

Ben je een Handige Harry? Dan kan je deze stapelkasten eenvoudig zelf maken. Al wat je nodig hebt is hout, een decoupeerzaag en houtlijm. Op karwei.nl vind je alle instructies.

mini kastjes stapelen

In plaats van kastjes te kopen of te maken, kan je ook oude kratten gebruiken. Dit is erg mooi in een bergplaats of een tuinhuisje.

kast van oude kratten

Stapelbare kastjes zijn erg leuk om te versieren. Je kan namelijk in elk vakje iets anders plaatsen; boeken, kandelaars, foto’s, planten, enz.

vakkenkastje

Tenslotte zijn deze kasten erg leuk om een kamer op te delen. Kies dan wel voor een open model, want anders verlies je te veel zonlicht. Bovendien kan je open vakkenkasten langs twee zijden gebruiken. Superhandig!

open vakkenkast

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.