5 Tips voor Open Wandplanken in de Keuken

Open wandplanken of kasten in een keuken zijn niet alleen praktisch, ze kunnen ook erg mooi zijn. Althans als je ze op een correcte manier inricht. Daarom deel ik enkele handige tips om open kasten en planken optimaal te gebruiken. Het resultaat zal oogverblindend zijn!

open kasten in een keuken

  1. Selecteren. Voor een mooie open opbergruimte moet je kunnen kiezen. Niet elk potje, bord, glas, verpakking… is mooi genoeg om een plaatsje te verdienen. Je mag dus gerust kiezen op basis van schoonheid. Overbodige spullen kan je ergens anders opbergen of aan vrienden of familie doneren.
  2. Goed gevuld. Open kasten zien er op hun best uit als ze goed gevuld zijn. Gelukkig is er in een keuken voldoende materiaal te vinden, zoals voorraadpotten, servies, potten, pannen, mixers, kruiden, enz.
  3. Groeperen. Een keuken moet ook praktisch zijn. Daarom is het een goed idee om bepaalde items te groeperen. Zo kan je alle kruiden bij elkaar zetten en ook alle kookboeken verzamelen.
  4. Verpakking of niet. Sommige producten komen in een erg leuke verpakking. Je kan ze dus zonder problemen in een open kast zetten. Maar dat is niet altijd het geval. Verpakking die er niet echt aantrekkelijk uitzien kan je best verwijderen. Er zijn immers voldoende andere opbergmiddelen, zoals manden, bokalen, schalen en potjes.
  5. Proper. Na een tijdje kan er zich heel wat stof en vuil verzamelen op open wandplanken. Daarom is het een goed idee om regelmatig je poetsmiddeltjes boven te halen en alles schoon te maken. Zoals eerder al gezegd: het oog wil ook wat!

One reply on “5 Tips voor Open Wandplanken in de Keuken

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.