8 alternatieven voor de klassieke kerstboom

Kerstmis staat voor de deur. Hoog tijd dus om een kerstboom in huis te halen (of opnieuw uit de doos te halen). Een kerstboom blijft een echte klassieker, maar steeds meer mensen schakelen over naar een alternatief. Ze doen dit voor creatieve redenen – om eens iets anders te doen – of uit praktische overwegingen, bijvoorbeeld door plaatsgebrek. Gelukkig zijn er een heleboel leuke alternatieven voor kerstbomen te vinden:

Dennentakken in een vaas 

Niet genoeg plaats om een complete kerstboom te zetten? Probeer dan dit alternatief: plaats een paar dennentakken in een mooie vaas en versier deze met kerstballen. Je kan de vaas makkelijk verplaatsen naar een nieuwe locatie – ideaal tijdens de wekelijkse schoonmaakbeurt (zeker omdat zo’n dennentak na verloop van tijd heel wat naalden verliest).

alternatieve kerstboom

Lichtslinger tegen de muur

Nog een leuke DIY kerstboom. Zoek een lichtslinger en hang deze in de vorm van een kerstboom tegen de muur. Je bepaalt zelf de hoogte, breedte en vorm. Nog enkele pakjes ervoor en je bent klaar voor de feestdagen!

alternatieve-kerstboom-2

Minimalistische kerstboom

Liefhebbers van minimalisme kunnen bovenstaande alternatieve kerstbomen combineren. Hang dennentakken in een kerstboomvorm tegen de muur en versier deze met enkele kerstballen. Dat is makkelijk en stijlvol!

minimalistische kerstboom

Takkenboom

Wie zegt dat een kerstboom altijd groen moet zijn? Ook deze ‘kale’ kerstboom ziet er erg goed uit. Vooral de vele witte decoratiestukken maken van deze takkenboom een echte blikvanger.

kerstboom gemaakt van takken

Plankjes en deco

Dit is waarschijnlijk de meest atypische alternatieve kerstboom in dit lijstje. Men gebruikte vier wandplanken van verschillende grootten en een heleboel decoratie om een moderne interpretatie van een kerstboom te maken. Het is een gewaagd ontwerp dat er verrassend leuk uitziet.

moderne kerstboom met planken en decoratie

Kerstboom op een schilderij

Voor mensen met weinig plaats is dit schilderij de perfecte oplossing. Het neemt immers erg weinig ruimte in. Hang het tegen de muur of plaats het op de grond. Als alternatief voor een schilderij kan je ook een poster of grote foto gebruiken.

kerstboom schilderij

Houten kerstboom

Het is je misschien al opgevallen dat er steeds meer houten kerstbomen te vinden zijn. De robuuste maar warme uitstraling van het hout is een mooi accent in elke woning. Bovendien neemt zo’n houten kerstboom een pak minder plaats in dan een echt model. Op het vlak van versieringen is er vanalles mogelijk. Slingers, stickers, verf … laat je fantasie de vrije loop. Dit model van Gadero heeft zelfs ingebouwde LED-lampjes en plankjes voor decoratiestukken!

houten kerstboom

Fotoboom

De feestdagen, zoals Kerstmis en nieuwjaar, draaien rond gezellig samenzijn met vrienden en familie. Dus waarom zou je hen niet centraal zetten? Dat kan bij deze fotoboom. Druk allerlei toffe foto’s af en hang ze kerstboom-gewijs tegen de muur. Het resultaat is verrassend mooi!

kerstboom tegen de muur

Zwarte piramide

Deze kleine, zwarte kerstboompiramide maak je makkelijk zelf. Karton zoeken, plooien, vastmaken, schilderen en versieren … zo eenvoudig is het. Deze alternatieve kerstboom is het ideale project om samen met de kinderen te proberen.

zwarte piramide kerstboom

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.