4 Tips om een knusse wintersfeer in huis te halen

Winter is coming! En dat betekent dat je waarschijnlijk alleen maar meer tijd zult spenderen binnenshuis. Met zoveel graden onder het vriespunt kunnen we daar helaas niet omheen. In dat geval moeten we het zo aantrekkelijk mogelijk maken om thuis te blijven. Hoogste tijd om eens stil te staan bij het sfeervol maken van je woning dus! Benieuwd hoe je een knusse wintersfeer in huis haalt? Wij delen 4 simpele tips met je.

Gebruik de juiste kleuren

Kleuren doen wonderen! Als je de knusse wintersfeer in huis wilt halen, kies dan voor warme kleuren. Voorbeelden van warme kleuren zijn oranje, steenrood, olijfgroen, roestbruin en goud. Pasteltinten zoals blauw, grijs en groen doen het ook altijd goed.

knus interieur erker met kussens en plaids

Nooit genoeg kaarsen!

Kaarsen kun je nooit genoeg in huis hebben, zéker in de winter! Het is nou eenmaal zo dat kaarsen en het licht dat ervan af komt een groot deel van de sfeer bepalen. Naast dat kaarsen sfeer creëren, zorgen ze ook voor een stukje romantiek en warmte. Win-win dus! Wil je ook nog dat het extra lekker ruikt binnen? Kies dan voor een heerlijke geurkaars.

knusse slaapkamer met uitzicht op besneede bomen

Kussentjes en dekentjes

Iets dat er absoluut bij hoort in de winter. Lekker op de bank ploffen, met een kop thee, onder een warm dekentje. Wie wordt daar nou niet blij van? Even een momentje voor jezelf: of je nou luistert naar leuke podcasts voor vrouwen, een erotische podcast of jouw favoriete playlist. Naast dat kussentjes en dekentjes simpelweg heerlijk comfortabel zijn, zorgt het ook voor een nog knussere wintersfeer in huis!

Decoraties: altijd een goed idee

Kleuren kun je in huis halen door materialen, maar ook door decoraties. Denk bijvoorbeeld aan bloemen of droogbloemen: die doen het eigenlijk altijd goed als het op gezelligheid en sfeer aankomt. Ook kun je in de winter bijvoorbeeld takken met lichtjes in huis halen. Of ga zelf creatief aan de slag en maak leuke creaties voor op tafel. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.