Leuke ideetjes om een room divider te maken

Iedereen wil een grote woning met veel ruimte. Maar een te grote kamer kan ongezellig ogen. De oplossing? Een room divider! Zo’n kamerverdeler laat je toe om kleinere compartimenten te maken die veel knusser aanvoelen.

Er zijn verschillende manieren om deze opsplitsing te maken. Lees snel verder en laat je inspireren.

Open kast als roomdivider

Een van de meest eenvoudige manieren om een room divider te maken, is door middel van een open kast met vakken. Hiermee sla je twee vliegen in één klap. Deze kast zal een ruimte visueel opsplitsen, terwijl je meteen extra opbergruimte hebt. Of gebruik deze kasten puur decoratief door er een paar accessoires in te zetten. Een plantje in een pot, een paar boeken, enkele theelichtjes, foto’s van het gezin… de mogelijkheden zijn eindeloos.

Een interessant voordeel van een open kast als roomdivider is dat je die indien nodig kan verplaatsen. Heb je bijvoorbeeld wat extra ruimte nodig voor een feestje, dan zet je deze tijdelijke scheiding makkelijk opzij. Handig, toch?

Tip: een lage vakkenkast is een uitstekende keuze in relatief kleine woonkamers of eetkamers. Hiermee blijft het ruimtelijk gevoel behouden, maar is er toch een duidelijke scheiding tussen de twee delen.

witte vakkenkast als room divider

Een openklapbare paravent

Een paravent is een budgetvriendelijke manier om een kamer op te delen. Er zijn al kamerschermen voor minder dan 100 euro te vinden. Ook op het vlak van stijlen, materialen, kleuren en lengtes is er een overvloed aan keuze. Zoek jij een houten paravent of een zwart kamerscherm? Er is voor ieder wat wils.

stof en hout paravent als kamerverdeler

Tunnelhaard als scheidingsmuur

Met een tunnelhaard heb je een echte blikvanger in je interieur. Deze haard wordt in een scheidingsmuur ingebouwd en biedt langs twee zijden een zicht op het vuurspel. Er bestaan ook modellen met glas aan drie zijden.

Het leuke aan deze room divider is dat je door de tunnelhaard naar de andere ruimte kan kijken, waardoor je minder snel een benauwd gevoel krijgt. Daarnaast zorgt het vuur voor een flinke dosis gezelligheid. ’s Avonds genieten van een goed boek met een zacht knetterend haardvuur op de achtergrond: heerlijk!

Er zijn trouwens diverse brandstoffen: aardgas, hout, pellets of elektriciteit. Elk type heeft haar voor- en nadelen. Als room divider is vooral een elektrische sfeerhaard interessant, omdat die geen rookgasafvoer nodig heeft.

tunnelhaard hout tussen woonkamer en keuken

Houten latjes

Ben je een handige harry? Maak zelf een room divider met houten latjes.

Een reeks houten latten van vloer tot plafond op enkele centimeters van elkaar is een leuke manier om een ruimte op te splitsen. Bovendien geeft de warme houtkleur een knusse toets aan de kamer. Eik, walnoot, beuk, teak… elke houtsoort heeft haar eigen look. Natuurlijk kan je ook voor goedkoper hout gaan en de latjes een likje verf geven.

houten latjes room divider diy

Openschuifbare gordijnen

Bij het woord gordijnen denk je in de eerste plaats aan raamdecoratie. Toch zijn ze bruikbaar voor een heleboel andere toepassingen. Als room divider, bijvoorbeeld. Schuif ze opzij om van twee aparte ruimtes één grote kamer te maken, of sluit de gordijnen om de kamer opnieuw te compartimenteren.

Een voordeel van gordijnen is dat ze de akoestiek verbeteren. En met duizenden stoffen, kleuren en patronen om uit te kiezen, is er voor elk interieur wel een oplossing te vinden.

gordijnen als afscheiding ruimte

One reply on “Leuke ideetjes om een room divider te maken

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.