Op deze data heb je de meeste kans op kortingen bij woonwinkels

Het interieur van je dromen samenstellen kost handenvol geld. Gelukkig zijn er doorheen het jaar verschillende periodes waarin je flinke kortingen kan scoren. Wij zetten ze voor jou op een rijtje.

Interessante kortingsdagen

Zomersolden

Handelaars mogen tweemaal per jaar een soldenperiode inlassen waarin ze hun producten verkopen tegen scherp verlaagde prijzen. Dat is wettelijk gereglementeerd door de Vlaamse overheid.

De eerste periode zijn de zomersolden. Die vinden plaats in de maand juli. In 2022 was dat van 1 juli tot en met 31 juli, maar andere op andere jaren kunnen deze data er anders uitzien.

Tijdens de zomersolden geniet je van hoge kortingen bij woonwinkels. Die kunnen oplopen tot -50% of zelfs meer. Naast de promotionele kortingen zijn er soms nog andere promoties, bijvoorbeeld een 5+1 gratis actie op stoelen of een cashback actie bij de aankoop van een nieuwe matras. Er zijn dus manieren genoeg om geld te besparen.

Vaak is het een goed idee om je aankoop uit te stellen tot de laatste week van de zomersolden. Woonwinkels geven soms een extra korting om de verkoop nog een duwtje in de rug te geven.

Wintersolden

De tweede soldenperiode vindt plaats na de eindejaarsfeesten. In de maand januari mogen woonwinkels opnieuw afprijzingen doen. Dat is het ideale moment om hun oude collecties te verkopen (tegen een scherpe prijs) om zo plaats te maken voor de nieuwigheden.

Heb je voor Kerstmis, oudjaar of nieuwjaar een cadeaubon gekregen voor een meubelzaak? Dan wacht je best even tot de wintersolden om deze te gebruiken. Zo haal je nog meer uit je geschenkbon.

Black Friday

Black Friday is een koopjesdag die uit de Verenigde Staten komt overgewaaid. Deze dag vindt plaats op de 4e vrijdag van de maand november, na de Amerikaanse feestdag Thanksgiving. Dit wil zeggen dat je Black Friday 2022 op 25 november mag verwachten. Koopjesjagers kunnen deze dag dus best in hun agenda aanduiden.

Dankzij de stijgende populariteit van Black Friday doen zowat alle woonwinkels mee. Je kan dus hoge kortingen scoren op producten als zetels, tafels, stoelen, kasten, boxsprings, bureau’s en nog veel meer. Ook als je simpelweg een paar accessoires wil, bijvoorbeeld een set theelichthouders of sierkussens, kan je je slag slaan.

Tip: de maandag na Black Friday is het Cyber Monday. Dat is het ideale moment om elektronica te kopen, zoals een nieuwe televisie of slimme lampen.

Moederdag en vaderdag

Tenslotte mogen we moederdag en vaderdag niet vergeten. Op deze data zijn er waarschijnlijk geen kortingen op grotere meubels (sofa’s, kleerkasten…), maar wel op kleinere decoratiestukken die als cadeau kunnen dienen. Handig als je je interieur wil aankleden.

In België vindt moederdag volgend jaar plaats op zondag 14 mei 2023, en vaderdag op zondag 11 juni 2023.

Hoe vind je de beste deals?

Natuurlijk wil je geen interessante acties missen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om op de hoogte te blijven van kortingen bij woonwinkels:

  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de winkel
  • Volg hun sociale media (Facebook, Instagram, TikTok…)
  • Bezoek koopjessites die alle acties bundelen
  • Installeer een prijsmelding-extensions voor je browser

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.