Wasmachine en droogkast op elkaar om plaats te besparen

De berging of wasruimte is meestal een van de kleinste ruimtes in een woning. Toch moet je er een heleboel spullen in kwijt, zoals je stofzuiger, schoonmaakgerei, etenswaren, enz. Ook de wasmachine en droogkast staan meestal in je berging. Gelukkig kan je hiermee heel wat plaats besparen door ze op elkaar te zetten.

maatkast met wasmachine en droogkast op elkaar

Door de wasmachine en droogkast op elkaar te plaatsen, bespaar je heel wat ruimte in de breedte. Zo heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld een klein aanrecht te maken om kleding op te vouwen of een wasmand op te plaatsen. Een kastje met een spoelbak zoals in onderstaande voorbeeld zal ook van pas komen.

wasplaats met wasmachine en droger boven elkaar en spoelbak ernaast
bergplaats met witte opbergkasten en zwarte wasmachine onder zwarte droogkast

Ik raad wel aan om de wasmachine onderaan te zetten. Een wasmachine weegt namelijk veel zwaarder dan een droogkast door het tegengewicht binnenin dat dient om vibraties op te vangen tijdens het centrifugeren/zwieren. Een droogkast kan je dus veel makkelijker op een wasmachine tillen dan andersom. Tip: plaats eventueel trillingsdempers onder de pootjes om storende geluiden te vermijden.

kasten in de berging met spoelbak en wasmachine/droger gestapeld
bergruimte met schuifdeur met binnenin wasmachine en droogkast

Heel wat mensen laten een maatkast bouwen rondom de wasmachine en droogkast. Dan heb je meteen extra opbergruimte en kan je de deurtjes sluiten om alles te verstoppen. Vraag ook even aan de schrijnwerker om boven de wasmachine een uitschuifbare lade te installeren. Dan kan je hierop de wasmand plaatsen wanneer je de droogkast inlaadt of leegmaakt. Super handig!

houten kasten op maat met droogkast en wasmachine met uitschuifbare lade

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.