Leuke Manieren om een Oude Haard te Versieren

Staat er een oude open haard in je woonkamer die niet meer werkt? Je hoeft ze niet af te breken, want het kan de perfecte eyecatcher voor jouw interieur worden. Neem maar eens een kijkje naar onderstaande voorbeelden van oude haarden die een nieuw leven kregen. Je vindt er gegarandeerd inspiratie om jouw open haard in een nieuw kleedje te steken.

1. Opvullen met hout: wie aan een open haard denkt, denkt waarschijnlijk ook aan hout. Daarom is dit de perfecte manier om een oude haard aan te kleden. Vul ze simpelweg op met houten stronken tot aan de bovenkant. Voor een speelse tint, kan je sommige stronken een kleurtje geven.

oude haard aankleden

2. Bibliotheek: Ben je een echte boekenwurm en heb je geen plaats meer om alles op te bergen? Tover jouw open haard dan in een bibliotheek. Je kan er ook magazines of kranten in opbergen.

haard met boeken in

3. Koffers: Wil je jouw oude open haard als opbergruimte gebruiken? Dan kunnen deze koffers van pas komen. Zo blijft alles netjes opgeborgen. Het is tevens veel makkelijker om schoon te maken.

open haard koffers

4. Kaarsen: Brandende kaarsen zijn een leuke knipoog naar de tijd dat de open haard nog werkte. Ook in een werkende open haard zijn kaarsen een leuk idee.

oude open haard met kaarsen

5. Bloemen: Bloemen zijn altijd een goed idee in een woonkamer. Ze zorgen voor een frisse uitstraling, ruiken goed en geven kleur aan je interieur. Ook in een oude haard zullen ze niet misstaan.

oude haard met bloemen

6. Bordverf: Staat er een oude haard in de kinderkamer? Plaats er dan een houten wand voor en schilder deze met bordverf. Zo hebben je kinderen meteen een plaats om hun tekenkunsten te oefenen.

bordverf kinderkamer haard

7. Opbergruimte: Dit is een handige tip voor woningen met weinig opbergruimte. Met behulp van een paar planken kan je van een oude haard een extra opbergruimte maken. Eventueel kan je er deurtjes voorhangen, zodat je open haard een gesloten kast wordt.

extra opbergruimte open haard

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.