Marsala is de Kleur van het Jaar 2015

Naar jaarlijkse gewoonte kiest Pantone een kleur van het jaar. In 2014 was dit Radiant Orchid en het jaar daarvoor was Emerald Green de winnaar. Nu de feestdagen er aan komen, is het hoog tijd om de kleur van het jaar 2015 te kiezen. En dat is Marsala geworden.

Marsala is een getemperde rood-bruine kleur. Je kan ze misschien best omschrijven als een mix tussen klei en bakstenen. Ze heeft een warme, gezellige uitstraling en is dan ook perfect geschikt voor een woonkamer of slaapkamer.

pantone marsala 2015

Dit is de omschrijving die Pantone aan de kleur van het jaar 2015 geeft:

[blockquote]Sensual and bold, delicious Marsala is a daringly inviting tone that nurtures; exuding confidence and stability while feeding the body, mind and soul. Much like the fortified wine that gives Marsala its name, this robust shade incorporates the warmth and richness of a tastefully fulfilling meal, while its grounding red-brown roots point to a sophisticated, natural earthiness.[/blockquote]

Wees er maar zeker van dat je volgend jaar heel wat Marsala-kleurige accessoires in interieurwinkels zal vinden. Maar ook in de modewereld zal deze kleur geen onbekende blijven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.