Ontspiegeld glas voor een haard; wat zijn de voordelen?

Bij de aankoop van een nieuwe inbouwhaard zijn er honderden opties om uit te kiezen. En dan hebben we het niet alleen over modellen, formaten en kleuren. Sommige haarden zijn namelijk verkrijgbaar met ontspiegeld glas. Wat deze anti-reflective beglazing inhoudt, lees je in dit artikel. 

Wat is ontspiegeld glas?

Op ontspiegeld glas werd een coating van metaaloxide aangebracht – zowel aan de binnenzijde als de buitenkant. Deze coating verlaagt de spiegelindex naar minder dan 1% (die van onbehandeld glas ligt rond de 8%). Hierdoor is er amper een reflectie te zien.

vergelijking standaard glas en ontspiegeld glas

De voordelen

Omdat er geen spiegeling is, wordt het glas bijna onzichtbaar. Dat zorgt voor een maximale vuurbeleving. Dankzij ontspiegeld glas lijkt een gesloten inbouwhaard op een open haard, zonder alle nadelen die eraan verbonden zijn. Je geniet dus in alle comfort van een sierlijk vlammenspel met een hoog rendement.

Aandachtspunten

Zoals eerder al gezegd, wordt het glas ontspiegeld met een speciale coating. Die is gevoelig voor bepaalde reinigingsmiddelen. Gebruik dus enkel schoonmaakproducten die geschikt zijn voor dit type glas. De installateur zal je graag meer vertellen over de juiste reinigingsmethoden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.