Trend: organische eettafels in mortex

Interieurtrends komen en gaan. Dat geldt voor zetels, stoelen, kasten en andere meubelstukken. Ook op het vlak van tafels zijn er bepaalde trends. Op dit moment zijn organische eettafels in mortex erg in trek. Waarom dat zo is, lees je hier.

Organische vormen

Ga je een eettafel kopen? Dan zoek je waarschijnlijk eentje met een rechthoekig of vierkant tafelblad. Of misschien ben je wel fan van ronde tafels. Maar wist je dat er nog een optie is? Organische eettafels hebben een blad met een onregelmatige vorm. Ze zijn niet rond, ovaal of rechthoekig, maar iets tussenin. Noem het gerust een samenspel van grillige, vloeiende lijnen.

Dat maakt van organische tafels echte blikvangers. Ze contrasteren mooi met de symmetrie van andere meubels. Elegant en tegelijk robuust. Deze tafels geven flink wat karakter aan je interieur.

organische eettafel met houten stoelen

Mortex

Organische eettafels bestaan meestal uit mortex, ook gekend als microskin. Dat is een minerale mix die lijkt op beton of steen. Wanneer je deze tafel aanraakt, valt meteen op hoe zacht en warm mortex wel is. Dat is natuurlijk mooi meegenomen wanneer je aan het eten bent.

De productie gebeurt artisanaal. Een lagen mortex aanbrengen vraagt namelijk het nodige vakmanschap, iets wat met machines onmogelijk is. Met deze tafels haal je dus een lokaal, ambachtelijk product in huis.

Mortex tafels zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Ze zijn duurzaam en goed bestand tegen vlekken. Dat komt omdat het oppervlak afgewerkt wordt met een paar beschermingslagen.

Wist je trouwens dat mortex eettafel verkrijgbaar zijn in tientallen kleuren? Wit en grijstinten blijven natuurlijk de populairste keuzes, maar je kan ook een design statement maken met een felroze mortex tafel. Als je durft, tenminste.

mortex tafel met walnoot eetkamerstoelen
microcement tafel met houten stoelen

Makkelijk combineren

Organische eettafels in mortex laten zich makkelijk combineren met andere meubels. Houten stoelen zijn een match made in heaven. Eik, walnoot, beuk… alles kan. Een rotan hanglamp zal ook niet misstaan. Zet nog een paar decoratiestukken op de tafel, zoals een vaas met verse bloemen of een schaal met kaarsen, en je eetkamer is klaar om te schitteren.

eetkamer met beton cire tafel en donkerbruine stoelen
keukentafel met organische vorm

Ook als salon- of bijzettafel

De meeste mortex eettafels met een organische vorm zijn ook verkrijgbaar als salontafel of bijzettafel. Op deze manier vormen ze een rode draad door je interieur.

Specifieke wensen? Sommige leveranciers bieden zelfs maatwerk aan. Je kiest dan zelf de vorm, afmetingen en kleur. Dat is handig wanneer je een organische eettafel wil die perfect past bij de rest van je eetkamer of keuken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.