8x De mooiste en populairste kamerplanten

Elke kamer verdient een flinke dosis groen. Je kan dus echt niet zonder kamerplanten. Maar wat zijn nu de meest populaire soorten? Mijn 8 favorieten vind je hieronder.

Monstera

De Monstera ken je ook misschien onder de naam ‘gatenplant’. Dat komt omdat de bladeren erg diepe inkepingen hebben. Deze kamerplant komt uit het Zuid-Amerikaanse tropisch regenwoud en kan tot maar liefst 1 meter hoog groeien.

Wat de Monstera zo populair maakt? Simpel: het onderhoudsgemak. Deze kamerplant is erg makkelijk te verzorgen, waardoor hij een uitstekende keuze is voor woningen, kantoorgebouwen en horecazaken.

monstera plant in pot

Sanseveria

Een Sanseveria (ofwel: vrouwentongen) herken je aan de puntige bladeren die rechtop uit de kluit komen. Ze hebben meestal subtiele strepen en/of vlekken. Deze plant komt oorspronkelijk uit de woestijn. Hij is dus beenhard en (praktisch) onverwoestbaar.

sanseveria plant in pot in woonkamer naast zetel

Pannenkoekenplant

De pannenkoekenplant of Pilea Peperomioidis komt eigenlijk uit de brandnetelfamilie. Gelukkig heeft deze plant geen bladeren die jeuk veroorzaken, maar platte ronde bladeren die doen denken aan pannenkoekjes. Zet hem op een plek met veel indirect zonlicht en geeft regelmatig kleine beetjes water.

kleine pannenkoekenplant op houten tafeltje

Lepelplant

Nog een populaire kamerplant is de lepelplant (Spathiphyllum). Wat meteen opvalt zijn de schitterende witte bloemen. Die contrasteren mooi met de groene bladeren. Verder is deze plant erg makkelijk in het onderhoud, zolang je voldoende water geeft. Let wel op: de bladeren zijn giftig. Deze kamerplant is dus geen goede keuze wanneer je kleine kinderen of huisdieren hebt.

lepelplant in witte pot

Calathea

Wist je al dat de Calathea een van de meest luchtzuiverende kamerplanten is? Hij ziet er niet alleen goed uit, deze plant zorgt ook voor een gezond binnenklimaat. Verder staat de Calathea bekend voor zijn bewegende bladeren. Ze openen tijdens de dag en sluiten tijdens de nacht.

calathea plant op houten kastje met decoratiestukken

Yucca

De Yucca of palmlelie is een stoere kamerplant met een opvallende stam. Hij voelt zich het prettigst op een plaats met veel licht. Maar zet je palmlelie niet in te fel direct zonlicht, want dan kunnen de bladeren verkleuren.

grote yucca plant in woonkamer

Graslelie

Zoek je een kleine kamerplant om op een tafeltje of een kast te zetten? Dan is de graslelie misschien iets voor jou. Deze sprieterige plant is volgens NASA erg goed in het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht. Hij is dus ongetwijfeld een meerwaarde voor je interieur.

hangende graslelie

Olifantsoor

De Olifantsoor is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een mooie kamerplant die wat meer plaats inneemt. Deze Alocasia heeft namelijk erg grote bladeren die tot wel 1 meter lang kunnen worden. Er zijn trouwens verschillende variaties. Sommige olifantsoor planten hebben compleet groene bladeren, terwijl andere witte strepen bevatten.

olifantsoor planten in stenen potten naast witte gordijnen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.