Review: Samsung Jet 90 Multi Steelstofzuiger

Onze oude stofzuiger was aan vervanging toe. Omdat de vorige een oud, rollend model was, wou ik deze keer graag een draadloze steelstofzuiger. Na vergelijken van diverse modellen en het lezen van verschillende reacties van gebruikers, is het uiteindelijk de Samsung Jet 90 Multi geworden. Wat ik van deze stofzuiger vind, lees je in onderstaande review.

In de doos

Laten we eerst even een kijkje nemen wat er allemaal in de doos zit. De Samsung Jet 90 Multi wordt namelijk met verschillende accessoires geleverd. Naast de ‘body’ van de stofzuiger met de motor en de batterij, vinden we ook nog volgende hulpstukken:

 • Telescopische steel
 • Soft brush kop
 • Turbo action brush kop
 • Borstelkop
 • Zuigmond voor spleten/kieren
 • 90° Plooibaar tussenstuk
 • Oplaadstation (vrijstaand)

Deze steelstofzuiger is dus erg compleet. Voor zowat alle toepassingen zijn er hulpstukken voorzien. Je kan dus makkelijk het ene moment een parketvloer stofzuigen, daarna een tegelvloer doen en nog iets later een reeks autozetels schoonmaken.

Alles in elkaar steken is eigenlijk heel makkelijk, dankzij het kliksysteem. Enkel voor de montage van het oplaadstation moet je één schroefje vastdraaien.

Opbergen

Zoals eerder al gezegd, heeft de Samsung Jet 90 een rechtopstaand laadstation. Dit laadstation heeft een beugel waarin je de stofzuiger kan ophangen. Aan de achterkant zitten nog twee pijpjes om accessoires aan te hangen. Dat hadden er gerust meer mogen zijn, want voor de overige hulpstukken moet je dus een ander plaatsje zoeken.

Goed om te weten: wanneer je de stofzuiger opbergt, wordt de batterij opgeladen. Onderaan het laadstation zit nog een extra laadpoort voor een tweede batterij, maar die is niet inbegrepen in dit pakket. Wie regelmatig langdurig stofzuigt kan dus best een tweede accu voor de Samsung Jet 90 kopen.

Zoals je ziet, neemt dit rek vrij veel plaats in. Andere toestellen zoals de stofzuigers van Dyson hebben een wandmontage. Zo verlies je minder plaats, maar moet je wel in de muur boren voor de bevestiging. Beide systemen hebben dus hun voor- en nadelen.

Bediening

De bediening van de Samsung Jet 90 steelstofzuiger wijst zichzelf uit. Net boven het handvat zit een bedieningspaneel dat bestaat uit drie knoppen. Met de bovenste zet je de stofzuiger aan of uit. De knopper daaronder (plus en minus) gebruik je om een van de drie zuigkrachten te selecteren: Low, Medium of Max. Medium is de standaard modus. Deze steelstofzuiger heeft geen automatische aanpassing op basis van het oppervlak. Je moet dus manueel de zuigkracht aanpassen wanneer je bijvoorbeeld van natuursteen naar een tapijt overgaat.

Schoonmaakprestaties

Hoog tijd om de Samsung Jet 90 Multi te testen. Ik heb deze review opgesplitst in verschillende vloertypes en toepassingen. PS: over de schoonmaakprestaties voor dierenhaar (katten, honden…) kan ik weinig zeggen, omdat we geen huisdieren hebben.

Vloeren

De schoonmaakprestaties op vloeren zijn indrukwekkend. Vooral in vergelijking met onze oude Miele stofzuiger. De Jet 90 verwijdert met gemak kruimels, stof en ander vuil. Zelden moet je twee keer over hetzelfde oppervlak gaan. Ook onder zetels en andere meubels stofzuigen is erg makkelijk door de flexibele kop.

Tapijt

De Samsung Jet 90 is zeer goed op tapijten. Ik heb de stofzuiger zowel op een hoogpolig tapijt als een natuurlijke koeienhuid getest, en in beide situaties werd al het vuil netjes opgepikt.

Trappen

Ook op trappen zijn de schoonmaakprestaties uitstekend. Wat handig is aan een snoerloze steelstofzuiger is dat je geen stroomkabel hebt die in de weg zit. Zo gaat het stofzuigen van trappen veel makkelijker. Na verloop van tijd kan het gewicht je wel een beetje parten spelen. Bij het schoonmaken van vloeren rust een deel van het gewicht op de steel, maar dat is in de ‘handheld-modus’ niet het geval.

Auto

Deze stofzuiger is een uitstekende keuze voor wie regelmatig de binnenkant van zijn auto schoonmaakt. Je hebt geen stopcontact nodig, en dankzij de verschillende accessoires kan je elk onderdeel makkelijk schoonmaken: automatten, tussen zetels, de koffer…

Batterijduur

De batterijduur van de Samsung Jet 90 varieert sterk naargelang de gekozen zuigkracht en accessoires. Wanneer je de Low-stand gebruikt in combinatie met de combi-borstel kan je 50 tot 60 minuten stofzuigen. In vergelijking met andere merken is dat vrij lang. Let wel op, want in de Max-stand met de turbo action brush is de batterij al na 10 minuten leeg. Maar normaal gezien gebruik je deze stand zelden.

Het duurt een dikke twee uur om de batterij weer op te laden. Natuurlijk kan je ook een tweede batterij kopen om snel te wisselen tussen twee poetsbeurten. Hiervoor is in het laadstation een plaatsje voorzien.

Conclusie

Kan ik de Samsung Jet 90 Multi aanraden? Zeker en vast! Deze steelstofzuiger maakt zowel vloeren als tapijten snel schoon. En dankzij het licht gewicht en de flexibele borstelkop kan je makkelijk manoeuvreren, ook op moeilijk bereikbare plaatsen zoals onder stoelen of kasten. Voor normaal gebruik is de batterijduur meer dan voldoende, maar op maximale zuigkracht is dit wel beperkt tot zo’n 10 minuten. De Samsung Jet 90 wordt ook geleverd met diverse accessoires om bijvoorbeeld tussen zetelkussens te stofzuigen, waardoor hij erg compleet is. Sommige mensen zullen het vrijstaand laadstation wat groot vinden, maar dat is voor mij geen probleem.

Samenvatting:

 • Verwijdert veel vuil op vloeren en tapijten
 • Lange batterijduur bij gewoon gebruik (ca. 60 min)
 • Accu snel leeg op Max-stand
 • Makkelijk wisselen naar handheld-modus
 • Te weinig opbergsystemen voor alle opzetstukken
 • Geen tweede accu inbegrepen

Zelf kopen?

Je vindt de Samsung Jet 90 bij volgende webshops:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.