8x Schouwdecoratie inspiratie voor de eindejaarsperiode

Heb je het geluk dat er een open haard in jouw woonkamer of eetkamer staat? Dan is dit dé plek bij uitstek om decoratiestukken op te plaatsen. Zeker voor de eindejaarsperiode. Want een mooi versierde schouw maakt Kerstmis, oudjaar en nieuwjaar nog gezelliger.

Wie wat inspiratie nodig heeft voor de aankleding van zijn haard, neemt best een kijkje naar onderstaande voorbeelden.

Hou je van minimalisme? Dan is bovenstaande schouwmantel versiering ideaal. Al wat je nodig hebt is een paar kaarsen en kandelaars. De staanders op verschillende hoogten geven het geheel een extra dimensie. En de inspirerende quote in het midden zorgt voor de kers op de taart.

Enkele groene takken geven een natuurlijke toets aan jouw interieur. Deze foto is daar het bewijs van. De haard en haar mantel werden stijlvol aangekleed met lange takken die tot aan de vloer lopen. Enkele decoratieve huisjes, kerstkousen en strikken maken het geheel af.

Op de schouw kan je heel wat decoratiestukken kwijt. Denk maar aan kerstballen, dennenappels, decoratieve beeldjes, kandelaars, enz. Tijdens de eindejaarsperiode kan je dezelfde styling doortrekken in je kerstboom. Zo vormt alles één geheel.

Puur natuur. Bovenstaande foto toont een gedecoreerde schouw die een natuurlijke toets geeft aan de kamer. We zien een lange groene takkenkrans, houten kaarshouders en enkel berkentakken. Prachtig, niet?

Mag het wat klassevoller zijn? Dan kan je jouw schouw versieren met metalen windlichten en rode strikken. Hang ook nog een groene kerstkrans op, zet enkele theelichtjes op de schouwmantel en plaats twee stenen beeldjes van edelherten vooraan.

Een schouw decoreren hoeft niet altijd volgens het klassieke kleurenpalet. Kies voor wat meer creativiteit. In de woonkamer hierboven gebruikte men opvallende tinten om de oude open haard te versieren. Blikvanger de het felblauwe hertenkop tegen de schouw.

Over kleuren gesproken: een open haard decoreren kan ook met donkere, aardse kleuren. In bovenstaande foto zie je geen opvallende tinten maar ingetogen kleuren. Dat zorgt voor een gevoel van rust. En het ziet er bovendien heel klassevol uit.

Er zijn trouwens heel wat schouw decoratiestukken die je zelf kan maken. Met een beetje geduld knutsel je binnen de kortste keren een kerstkous, takkenkrans of mini-kerstboom in elkaar. Op deze website vind je bijvoorbeeld enkele DIY ideetjes – ideaal om te proberen op een luie zondag.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.